Fredagsuppdatering 13 oktober

Dags för fredagsuppdatering denna fredag den trettonde. Efter en underbar semestervecka i Side var det dags att återvända till vardagen och det blev en ganska tuff start då vi landade på Arlanda kl 03.15 natten mellan lördag och söndag och vi var inte hemma i bostaden förrän drygt två timmar senare.
 
Det fina vädret orkade inte riktigt hålla i sig den sista dagen, men vi är supernöjda med veckan i solen och det är ett oerhört privilegium att kunna åka iväg på resor. Jag har en ganska ovanlig allergi då jag är extremt temperaturkänslig och får kraftiga nässelutslag om jag exempelvis badar i alltför kallt vatten. Med kallt vatten i detta fall menar jag under 27 grader... nu var det 26 grader i havet och jag doppade mig utan att få några besvär, vilket faktiskt gladde mig massor. Den här allergin är det många som inte tror på och den har begränsat mig mycket under årens lopp. Därför blir jag extra glad när det funkar för mig att bada.
 
 
Jag ställde mig på vågen i måndags och hade gått upp 3,4 kg(!) under semestern. Det kostar på att ligga still en vecka på ett all-inclusive-hotel, men när jag vägde mig i morse var exakt häften av denna viktökning borta. Detta trots att jag bara kunnat träna tre gånger den gångna veckan, jag har nämligen haft någon form av influensasymptom med en molande huvudvärk vilket hållit mig borta från gymmet några dagar.
 
På skolan är det fortsatt väldigt bra. Lärare och övrig personal gör ett overkligt bra jobb och jag är så glad över den utveckling vi ser. Vi hade en APT igår och då berättade jag för personalen om en tanke som vuxit sig allt starkare hos mig även om den inte på något sätt är ny. Tanken tog faktiskt sin slutgiltiga form i solstolen i Turkiet då jag låg och läste böcker. Inom litteraturen tecknas ju ofta personporträtt och inte sällan finns förklaringar till beteenden att finna i olika karaktärers historia. Precis så är det! Vi behöver skriva varje elevs historia. Det är då vi förstår varför hen lär sig eller inte lär sig, varför hen beter sig si eller så, varför hen trivs eller inte trivs i skolan osv osv. Varje människa är verkligen värd att få sin egen historia berättad och den säger allt. Det är också i dessa historier vi hittar så kallade tipping points. Låt oss alla som jobbar med människor bidra till att skapa positiva, istället för att befästa negativa, brytpunkter. Positiva tipping points som ger barn, ungdomar eller för all del vuxna, större möjligheter att lyckas.
 
Jag sitter ju i ganska många möten med elever och vårdnadshavare och i dessa möten är jag extremt intresserad av bakgrunden till att vi sitter i möte hos mig, hos rektorn. En kommentar, en blick, en kränkning, en utebliven bekräftelse, en utfrysning... ofta finns en tipping point och vi måste backa bandet dit och försöka förstå och det är först då vi kan bidra till en förändring på riktigt.
 
Under veckan har jag hunnit med att se mitt kära Guif spela handboll mot Lugi. Förlust i en dålig och oengagerad match. Trots detta är handboll den mest fantastiska sporten som går att titta på och jag älskar nya Stiga Sports Arena i Eskilstuna.
 
Min travhäst Hibo Viking som jag brukar skriva om ibland är inte längre hingst, han är numera valack. Nu ska han få träna på en tid och sedan kommer han ut på banorna och visar hur snabbt han kan t-r-a-v-a.
 
Glöm inte att lyssna på min dotter Ellinore och hennes egenskrivna musik. Länk till Spotify >>
 
Var snälla mot varandra och ha en jättetrevlig helg!

//Steven :-)

Fredagsuppdatering 6 oktober 2017

Veckans fredagsuppdatering skrivs på min iPhone från en balkong på Hemera Barut hotel i Side, Turkiet. Det börjar skymma ute, de flesta gästerna gör sig lite finare till kvällen. Det faktum att jag skriver på telefonen gör att formateringarna inte blir exakt som jag vill ha dem.
 
 
Veckan har varit underbart skön och avkopplande. I vissa avseenden är vi besvikna på hotellet som har extremt hög rating både hos Ving och TripAdvisor. Framförallt lyfts den enormt gästvänliga personalen fram, men tyvärr har vi generellt fått ett helt annat intryck. Visst, vi kanske hade alltför höga förväntningar efter alla positiva recensioner vi läst och vi fattar att det i mångt och mycket måste vara pisstråkigt att jobba på ett all-inclusive-hotel, men det här är alldeles för dåligt, faktiskt på gränsen till uselt i många fall. Vi misstänker också ett korrupt system där gäster betalar dricks i förväg för att få en service som ska ingå i priset... Nu förtar inte detta glädjen från oss. Det finns flera uppsidor med hotellet och vädret har verkligen varit grymt bra med tanke på att vi är inne i oktober. Inte en molntuss och bortåt 30 grader i skuggan. Havet håller fortfarande en temperatur på ca 26 grader.
 
Jag ska hålla mig kort idag och återkommer kanske i nästa fredagsuppdatering med fler detaljer från vår vecka här i Side. Det är fyra år sedan vi senast var i Turkiet (då i Bodrum) och i Side har vi faktiskt inte varit sedan 2006. Mina korta bildtexter här nedanför ger också lite mer fakta om vår vistelse här i Turkiet.
 
 
På Arlanda stötte vi ihop med kompisen Jalle Laine som, tillsammans med sin sambo Malin, lusigt nog också skulle med på samma plan för att semestra en vecka i Alanya.
 
Vädret har varit perfekt. I solen hat temperaturen krupit upp mot 45 grader.
 
Luncherna är ju inte alltid de nyttigaste....
 
Vi hittade perfekta platser på poolområdet där vi njöt av sol och goda drycker.
 
En stadig morgonrutin för oss är 4 km powerwalk innan frukost. Skönt att kicka igång kroppen!
 
Att smörja in sig med solskyddsfaktor varje dag tycker jag är vidrigt tråkigt. Undantaget är väl när jag får smörja älsklingens rygg.
 
En tradition när jag hittar en sandstrand... Jag har samlat på mig ett antal såna bilder nu ❤️❤️❤️
 
När man fått lite brun och fin solbränna är det dags att klä sig i vitt.
 
Jobbet har jag försökt hålla ifrån mig. Det har gått ganska bra då jag vet att gänget på skolan klarar sina arbetsuppgifter alldeles galant utan mig. Mina biträdande rektorer Marie och Ola är dessutom kompetenta att upprätthålla ledningsfunktionen på bästa sätt. Några saker har jag emellertid petat i och i solstolen har jag kommit till utvecklade insikter som jag tar med mig hem till skolan.
 
Imorgon skulle jag ha suttit på Friends Arena tillsammans med Sixten (och Fredrik/Emelie) för att se Sverige spela VM-kval mot Luxemburg. Det plågar mig att jag svek Sixten, men nästa gång det är läge för fotboll då ska jag vara på plats.
 
Var snälla mot varandra och ha en riktigt trevlig helg. Vi flyger hem efter midnatt imorgon lördag och landar med andra ord på Arlanda mitt i natten mellan lördag och söndag. Kroppen kommer inte att jubla över att få komma tillbaka till gymmet på söndag kväll. Långt därifrån...
 
//Steven :-)