Mitt 2013 - juli

Medan andra kör med semesterskägg så valde jag till älsklingens stora glädje att raka av mig mitt skägg i början av juli. Det hade funnits där sedan i februari och trots att jag trivdes i skägget var det ganska skönt att vara utan ett tag.
 

Juli innebar också semester och vi begav oss ut på en liten road trip. Vi inledde med två nätter i Norberg av alla ställen på jorden. Huvudskälet till den destinationen var att vi skulle hälsa på vår fina vän Per Fjällström och hans familj som har sommarställe vid Snyten ett par mil utanför Norberg.
 
Vi bodde på ett jättemysigt vandrarhem i en nedlagd gruvby, där vi disponerade en lägenhet belägen i en gammal gruvarbetarbostad. Norberg var ett ganska vemodigt och sorgligt samhälle, där varenda byggnad skrek ut att samhället långsamt håller på att dö... I Norberg hade vi för övrigt sommarens första stranddag, då vi hittade en badplats där vi kunde ligga hela dagen på vår filt och njuta av den varma sommardagen. Besöket hos Per och Gabriella var naturligtvis supertrevligt.
 
Vandrarhemmet i Norberg låg i en gammal gruvby. Lägenheterna var väl tilltagna.
 
I Norberg blev det en dag på stranden
 
Dessutom utforskade vi sånt som hade haft med malmbrytning att göra. Allt från dagbrott till en stånggång vid Polhemshjulet - Mycket intressant!
 
På vår tredje semesterdag styrde vi kosan mot Tällberg i Dalarna. På vägen dit gjorde vi ett fikastopp vid en strutsfarm(!) utanför Borlänge. Vi hade bokat tre nätter på Villa Långbärs i Tällberg som ligger beläget allra högst upp i den vackra byn på sluttningen ner mot Siljan mellan Leksand och Rättvik. Vi har varit en del i Dalarna, men det var längesen för oss båda och vi blev helt förälskade i bygden. Vi gjorde utflykter till Leksand, Borlänge och Rättvik. Vi besökte Sundborn och Carl Larsson-gården. Vi red islandshäst i Sellnäs utanför Borlänge och hade kort och gott några overkligt mysiga dagar i Dalom.
 
Fikastopp vid en strutsfarm utanför Borlänge.
 
Vi bodde fantastiskt fint på Villa Långbers, allra högst upp i Tällberg med en vidunderlig utsikt över Siljan.
 
Besöket på Carl Larsson-gården i Sundborn var jättemysigt.
 
I väntan på att vår guidade tur i Carl Larssons hus skulle ta sin början.
 
Passerar man Falun är ett besök vid Lugnet givet.
 
Rättvik, med dess långbrygga, är också en ort vi är väldigt förtjusta i.
 
En annan höjdare var den dagen då vi red en fyratimmarstur med islandshäst vid Sellnäs utanför Borlänge.
 
På vägen från Tällberg till Örebro gjorde vi ett fikastopp vid en sjö någonstans i ingenstans...
 
Vår sista destination var Örebro. Via en härlig biltur, där vi bland annat gjorde en avstickare för att se gruvsamhället Grängesberg där jag hade varit som femåring, hamnade vi i en av våra mellansvenska favoritstäder där vi bokat boende på ett centralt beläget hotell. Det blev ett par härliga dagar med shopping, restaurangbesök och stadspromenader.
 
Vi bodde centralt i Örebro, i stort sett granne med Örebro slott.
 
Medan vi var där pågick en konstutställning i hela stan. Här ett par exempel.
 
När vi kom hem efter prick en vecka, kände vi oss väldigt nöjda med vår lilla semester och nu började vi ladda för ett projekt hemma på huset. Det var nämligen dags att måla om de träytor som finns på vårt hus, vilket mestadels är klätt i fasadtegel. Vi är inte särskilt händiga och skjutit på detta alltför länge, huset har ändå stått på plats sedan 1989. Det blev många turer till färgaffären, lite inhyrd hjälp av grannkillen och massor av eget jobb innan vi la ner i mitten av augusti. Inte blev vi riktigt klara heller, lite målningsjobb återstår kommande sommar.
 
Målningsprojektet pågick halva sommaren utan att bli klart.
 
Det var emellertid inte bara målning, vi hann med lite andra trevliga saker. Helena var på hundutställning med Nala som blev svensk utställningschampion, jag gjorde något jag aldrig provat på tidigare då jag var auktionsutropare på en auktion som Stallarholmens hembygdsförening anordnade och något litet restaurangbesök hann vi också med.
 

Nu pågick dock uppladdningen för sommarens största och viktigaste händelse. Vår dotter Marie-Helene skulle nämligen gifta sig med sin Jonas den 27 juli. Kort och gott blev det ett fantastiskt bröllop där vigseln, med tillhörande bröllopsmiddag, var förlagd till trädgården hemma hos Jonas föräldrar i Borsökna utanför Eskilstuna. Det var fantastiskt väder, en jättemysig ceremoni med en borgerlig vigselförrättare vid namn Sven Janheden. Dessutom sång av Ellinore, som bland annat framförde en egenkomponerad nyskriven sång till brudparet.
 
Brudparet kommer ut i trädgården till toner och sång från Ellinore.
 
Sven Janheden förrättar vigseln.
 
Ringarna på plats och bröllopskyssen avklarad.
 
Ellinore framför en egenkomponerad kärlekssång till brudparet.
 
Fredrik, Sixten och Emelie.
 
Ellinore och Jerry.
 
Adrian njöt av sina föräldrars bröllop.
 
Tummen upp från mig.
 
Adrian och jag.
 
Jättemysigt att äta middag ute i trädgården. Partytältet var överflödigt i det vackra vädret.
 
Bröllopstårtan var både vacker, och som ni ser på mig, välsmakande.
 
 
Marie-Helene och Jonas så fantastiskt lyckliga under sin stora dag.
 
Brudparet anländer till festlokalen i centrala Eskilstuna.
 
Efter en underbar middag, där bara vi närmaste familjemedlemmar deltog, blev det en superlyckad fest i en lokal i centrala Eskilstuna. Där mötte Marie-Helenes och Jonas alla kompisar upp och festen pågick långt in på småtimmarna. En perfekt final på en dag som jag aldrig kommer att glömma. Brudparet var så otroligt vackra och som förälder kändes det som något av det största man upplevt, när ens egen dotter gifte sig. Stort tack också till Jonas föräldrar Christina och Göran som ordnade allt så bra.
 
Full rulle på dansgolvet under bröllopsfesten.
 
Se fler bilder från bröllopet på min Facebooksida >>
 
När jag summerar juli konstaterar jag att det var en riktigt bra månad på alla sätt och vis. Fyra veckors ledighet var i kortaste laget sett till hur ofantligt mycket jag hade jobbat under året, men förhoppningen fanns att det skulle bli bättre.
 
//Steven :-)
 
 

Mitt 2013 - juni

Underbara juni! Den ljusaste månaden på hela året bjöd tyvärr inte på något vidare bra väder, men som tur var skulle det bli bättre.
 
Första halvan av månaden var det en intensiv slutspurt i plugget. För första gången var jag toastmaster vid niornas lunch i Riddarsalen Mälsåkers slott. Dagen efter var vi tvungna, på grund av pissvädret, att hålla skolavslutningen i vår sporthall vilket alltid känns som ett misslyckande då alla våra elever drömmer om att hämta sina avgångsbetyg på trappan till Mälsåkers slott.
 
Så här stilig var jag som toastmaster vid niornas lunch
 
Lördagen den 15 juni var det dags för mig att sprina Å-varvet i Eskilstuna. Det var tredje gången som det 10,5 km långa loppet arrangerades och jag lyckades med mitt mål, nämligen att slå mitt eget personliga rekord. För första gången sprang jag loppet på en kilometertid under 5 minuter vilket utifrån mina förutsättningar är mycket bra.
 
Bild tagen efter 3 km av Å-varvet
 
Här återstår bara några hundra meter och jag är på väg mot personligt rekord
 
Tillsammans med Jonas efteråt. Som vanligt slog han mig och jag har insett att jag aldrig kommer att rå på honom, men får skylla på åldersskillnaden.
 
Helena jobbade på midsommarafton och det var rent ut sagt en pisstråkig midsommar.
 
Desto roligare blev det efter midsommarhelgen då vi åkte tåg till Göteborg på en tredagarssemester tillsammans med Fredrik, Emelie, Sixten, Marie-Helene, Jonas, Adrian och Ellinore. Vi hade några härliga dagar som vi tillbringade på stan, på Liseberg och Universeum. Vi bodde på Gothia och totalt sett var det en mycket lyckad resa.
 
Fredrik och Sixten åker karusell på Liseberg
 
Radiobilarna är en av mina favoriter...
 
...Kållerado en annan, men mest av allt tycker jag om...
 
...Flumride!
 
Marie-Helene och Helena åker Jukebox
 
Uppskjutet! Ellinore och Marie-Helene gör något jag aldrig skulle våga
 
Emelie vann en stjärnvinst...
 
...medan jag fick hålla tillgodo med en Paradisask
 
Hela gänget (utom jag) på stan
 
Adrian såg nöjd ut, han hade ju tummen med sig
 
På Universeum
 
//Steven :-)

Mitt 2013 - maj

Maj består sedan flera år tillbaka till stor del av arbete med Stallarholmsskolans vårkonsert i Toresunds kyrka. Så även detta år då vi hade fyra publika föreställningar och två skolföreställningar att ro i hand. Som vanligt blev det bra och som vanligt blev det oerhört uppskattat av den vältaliga publiken.
 

Årets affisch
 
Alla underbara elever i slutnumret
 
Vid sista föreställningen tog jag plats bland eleverna under applådtacket
 
 
 
 
 
I övrigt bestod maj mestadels av att jag beklagade mig över den uteblivna vårvärmen samt att jag tränade mycket.
 
//Steven :-)