Fredagsuppdatering 29 april 2022

Sista fredagen i april och nu finns inga ursäkter längre för att det inte ska vara vår ute. Imorgon är det valborgsmässoafton, en helgdagsafton som faktiskt betyder nada för mig.
 
Om jag ska sammanfatta veckan så har den inte stuckit ut på något sätt. Soft i lördags då vi lät Slottspaviljongen i Mariefred fixa vår mat och jag käkade deras enormt goda räkmacka. Vi har hittat ett bra snabbkoncept för att åka in till Mariefred och käka. Buss hemifrån kl 20:00, äta lite lagom snabbt och sedan buss hem igen kl 21:40. Smidigt!
 
 
 
 
 
I övrigt har alltså veckan varitg av normalslaget. Jobbade och pluggade i söndags. studierna är en 7,5 poängskurs vid Uppsala Universitet som heter Fortbildning för rektorer som är väldigt givande. Nästa vecka har vi vårt sista internat och just nu kämpar jag med slutuppgiften.
 
I måndags var det jobb + styrelsemöte i skolstyrelsen. Tisdag-torsdag har det varit jobb och sedan både jobb och plugg långt in på natten. Jag lägger mig ju alltid mellan ett och två på natten och sedan börjar klockan ringa 05:30. Jag snoozar en timme med tiominutersintervall och försöker komma iväg hemifrån vid sjusnåret även om det brukar dröja ytterligare en kvart... jag prioriterar även ett par timmar på gymmet varje kväll med fokus på redhab av mitt opererade knä.
 
På skolan har det varit en bra vecka, men det händer ständigt oförutsägbara saker som måste hanteras. Jag älskar verkligen den pulsen samtidigt som jag önskar att kunna få jobba i lugn och ro. Det har varit många samtal under veckan, precis som alla andra veckor. Alla samtal är inte lätta, tvärtom! Men alla samtal leder framåt. Och alla samtal lär mig saker. Jag hoppas också att även jag kanske kan ge något tillbaka i alla dessa samtal. Det är åtminstone min ambition.
 
Mer om skolan. Det slår mig dagligen att majoriteten av våra elever verkar vara så glada. NI anar inte hur många leenden jag möter varje dag och det är inte bara yngre elever. Tvärtom, våra tonåringar på högstadiet ger mig så otroligt mycket energi trots att de har tusen jobbiga saker att tänka på samtidigt som deras hormoner sprutar nästan okontrollerbart. Jag blir både glad och stolt när jag ser så många levande och pigga ögon på vår skola, väl medveten om att många också har det tungt och bekymmersamt. De brinner jag lite extra för, men för att orka hantera allt tungt som finns behöver jag också alla leenden och pigga ögon.
 
När jag skulle bestämma veckans låt, kändes det självklart att uppmärksamma att min "husgud" Magnus Uggla kom med en ny singel så sent som igår. En fin hyllning till Stockholm med fokus på utelivet. Samtidigt är det ju valborg och då kan jag inte låta bli att bjuda på just Valborg med Håkan Hellström. Håkan är en vattendelare och det hör till att många ska skriva förminskande kommentarer om honom, men jag längtar något oerhört till dess att jag ska få se honom på Ullevvi i augusti. En konsert som är uppskjuten sedan juni 2020. De nedsättande kommentarerna om Håkan är för övrigt väldigt uttjatade. Ni som väljer hat framför vänskap kan väl ändå förnya er.
 
Var snälla mot varandra! Det är viktigare än någonsin. Med dessa ord önskar jag er en riktigt trevlig valborgshelg!
 
//Steven :-)
 
Veckans fredagslåt
 
Håkan Hellström - Valborg
 
Klicka här för att se låten på min facebooksida >>