Jag gillar Twitter allt mer

Nu har jag varit igång och twittrat ett par månader och jag gillar det mer och mer. De jag följer bjuder på både lustigheter och intressanta betraktelser och ibland är tempot galet högt.

Under JVM-matcherna twittrar Chris Härenstam och Marie Lehman som galna och Magnus Uggla, Niklas Strömstedt, Jonas Gardell samt Petter är några andra som jag har stor behållning av att följa.

Baksidan är väl att det är ytterligare ett socialt media att hålla koll på, men jag gör det frivilligt och bara när jag tycker mig ha tid. Fördelen jämfört med Facebook är att jag slipper en massa spam av typen "om du älskar din syster bla bla bla... kopiera detta om.... bla bla bla". Inläggen på Twitter är ju korta och koncisa.

//Steven :-)


Grattis Nova

När det bara återstår en kvart av dygnet måste jag passa på att gratulera Nova. Vår dotter Marie-Helenes underbara bedlingtonterrier som fyller 5 år idag. Nova är världens underbaraste hund och är ensam om privilegiet att sova i vår säng när hon häksar på hos oss. Hon har fått två härliga valpkullar, varav vi har hennes dotter Nala från den andra kullen och Marie-Helene har Phoebe från den första kullen. Nova är också svensk utställningschampion. Hurra Hurra Hurra Hurra!

//Steven :-)

Lite om julen också

Nu när jag kommit igång med bloggandet är det vissa saker som jag verkligen vill dokumuntera, åtminstone med några rader och bilder. Bloggen är för mig nämligen också ett sätt att se tillbaka på det som varit.

Som vanligt var vi hemma hos oss på julafton. Ellinore och Marie-Helene var på plats redan dan före dan, då vi i sista stund fixade med det sista julpyntandet och dessutom förberedde den mat som skulle tillagas.

På julaftonsmorgonen återupptog Helena och Marie-Helene en gammal tradition i och med att de åkte till Toresunds kyrka. Det var andra året i rad som jag inte var där och denna gång berodde det framförallt på att jag hade en hemsk värk i ryggen. Lagom till julhelgen råkade jag nämligen ut för någon form av ryggskott, utan att veta när det uppkom.

När det var dags att äta julmat var vi alltså bara fyra stycken hemma. Jerry anslöt lagom till Kalle Anka och efter att Kalle och hans vänner önskat god jul blev det allmänt softande innan skaran blev komplett i och med att Jonas, Fredrik, Emelie och naturligtvis lilla Sixten dök upp. Fika och TV-tittande gjorde att det faktiskt dröjde extremt länge innan vi öppnade våra julklappar. Sixten är ju fortfarande så liten och för oss vuxna spelar det inte så stor roll när man öppnar julklapparna.

När julklappsutdelningen var klar blev det naturligtvis sällskapsspel. Först spelade vi Helt överens och glädjande nog var det jag och älsklingen som lyckades bäst i detta lättsamma och roliga spel. Därefter föll valet ännu en gång på Pictionary och det blev en oerhört rafflande spelomgång som Emelie och Fredrik till sist vann med minsta möjliga marginal före Marie-Helene och Jonas.

Redan på juldagen åkte barnen härifrån och vi blev åter ensamma här hemma. Det var i alla ett mysigt julfirande och jag längtar redan till nästa år då Sixten är 16 månader och vem vet, det kanske kan vara ytterligare något barnbarn på gång.

//Steven :-)En ny dimension att få köpa julklappar till vårt första barnbarn.


Helena var naturligtvis tvungen att ta ett julkort tillsammans med hundarna.


Så här glad är älsklingen när hon står och fixar med julmaten.


Ja, inte var det någon rusning till vårt julbord i år. Fast det var jättetrevlig ändå.


Året är 2011 och människor kommunicerar med varandra via sina mobiltelefoner.


Sixten trivs i faster Marie-Helenes knä.


Sixten får betrakta julfikat från golvet.


Äntligen dags för julklappsutdelning. Det ser ut som om Emelie får flest paket, men det beror nog på att Sixtens paket hamnade hos henne.


Sixten blev hungrig mitt under julklappsutdelningen och får sina behov tillgodosedda av farmor.


Jonas hade verkligen frånsagt sig julklappar, men här sitter han ändå och öppnar ett paket som han och Marie-Helene fick gemensamt.


Jerry ser lycklig ut som ett barn när han känner på ett ganska stort och ganska hårt paket.


Sixten skrattar ikapp med pappa Fredrik när han provar sina nya hörselskydd.


Sixtens alla julklappar.


Ellinores luciakrona från att hon var Strängnäs lucia 2010 kom väl till pass som ljusstake.


I Helt överens gäller det att vara överens med sin partner. Snabbt, roligt och lättspelat.


Julaftonens sista aktivitet, Pictionary. Ganska trötta ögon som väntar på att vi ska börja spela.