Det där med särskrivning...

Det skulle gå att skriva ett långt och ganska roligt inlägg om särskrivningar, men ämnet känns uttjatat. Däremot undrar jag hur det kommer sig att folk som kategoriskt särskriver, lyckas skriva ihop när det verkligen ska vara särskrivet? Jag har sett flera exempel på att särskrivarna skriver morsdag, vilket åtminstone i min värld skulle uttalas exakt som torsdag med den enda skillnaden att det är ett m istället för t i början. Det är ju faktiskt mors dag, alltså hennes dag, mammas dag, morsans dag. Hur blir det då när vi kommer till andra söndagen i november och vi ska fira fars dag? Ihopskrivet kommer det att låta som Farsta och där tänker åtminstone inte jag fira min dag. Märkligt...

//Steven :-)

Hårfobi

Fobi kanske är att ta i, men jag avskyr verkligen hårstrån. Kanske beror det på att jag inte har så många själv uppe på huvudet, men jag tror att det är något annat. Jag tycker det är så äckligt när det ligger hårstrån i badkaret, i handfatet, på diskbänken ja till och med i toaletten. Ormar, möss och hårstrån är tre företeelser som jag definitivt tycker illa om.

//Steven :-)

Hur kan folk gå på sånt här?

Förra veckan fick jag tre mail från Swedbank, eller rättare sagt från någon nätbedragare som utgav sig för att vara Swedbank. För mig är det enkelt att inte gå på såna lurenderjerier, särskilt denna gång eftersom jag inte är kund i den aktuella banken. Men jag begriper inte att så många går på dessa simpla knep och skickar sina inloggningsuppgifter via mejl. Dessutom är de ofta taffligt översatta, antagligen med Google translate och då blir svenskan därefter. Det borde väl varenda människa fatta att det bara är ruffel och båg?

//Steven :-)