Ännu en grym träningsmånad

Nu är februari till ända och jag kan summera en träningsmånad jag är grymt nöjd med. Det har blivit hela 23 träningspass under månaden och det har känts bra alla gånger utom vid ett intervallpass i löpning då jag tränade för tätt inpå middagen. Jag kör medvetet relativt lugnt eftersom jag vill att kroppen ska hålla och att jag inte ska råka ut för den typen av skador jag gjort de senaste åren på sommaren, jag tänker på gubbvad(!), hälsporre och hälseneinflammation.
 
Eftersom nästan hälften av träningspassen numera är styrketräning så vill siffertokiga jag naturligtvis ha ett mått på volymen även där. Jag har valt att summera de vikter jag på något sätt förflyttar under övningarna. Kör jag exempelvis armcurl 3x10 med 35-35-40 kg så har jag förflyttat 1100 kg under den övningen.
 
Jag hade ju satt upp som mål inför året att jag skulle träna 160 pass. Nu har jag redan klarat av 45 pass under två månader, det vill säga drygt en fjärdedel av passen när det bara gått en sjättedel av året. Målet är att hålla i detta även om jag inte räknar med att kunna upprätthålla den här träningsvolymen varje månad under året.
 
Min egen vikt går äntligen åt rätt håll även om minskningen är långsam. Den eventuella muskeltillväxten som sker genom styrketräningen dämpar väl också viktnedgången och jag har också några omfångsmått att jämföra med från årsskiftet, vilket jag ännu inte gjort.
 
Nedan några tabeller som bland annat visar att jag aldrig tränat så här många pass eller sprungit så här långt redan i januari och februari. När man ser hur mycket vikter jag förflyttat under mina övningar (drygt 220 ton) hissnar man nästan och då räknar jag ändå inte med hur jag förflyttar min fortfarande alltför tunga kropp under löppassen. 
 
//Steven :-)