Träningen i juli

Juli blev både en bra och dålig träningsmånad. Bra utifrån att jag kunde följa mitt program så som jag önskat och jag kunde göra de framsteg jag vill se i träningen. Dålig rent volymmässigt eftersom vi var borta på två semestrar, fyra respektive nio dagar. 
 
Viktmässigt hade jag kallt räknat med en uppgång då jag vid semestrar och liknande ledigheter gör ett aktivt val att inte vara noggrann med kosten, tvärtom vill jag unna mig både mat och dryck vid dessa tillfällen för att orka under resten av året. Därför är jag inte förvånad över att jag gick upp 3,4 kg under perioden 28 juni-2 augusti. Förutom redan nämnda semestrar var jag på en stor 60-årsfest, åkte på en kryssning och gjorde åtminstone ett restaurangbesök. Per den 15 juli vägde jag ändå 10,6 kg mindre än vid samma tidpunkt förra året.
 
Antalet träningspass var det lägsta i juli sedan 2016, men ändå landar jag på 169 pass under årets första sju månader.
 
 
När det gäller löpningen sprang jag ändå totalt under juli längre än vad jag gjort under de tre närmast föregående åren. Jag passerade 100 mil på årsbasis och all-time-high för helåret från 2008 kommer jag att slå om jag får vara skadefri (peppar! peppar! Jag har ont i mitt vänstra knä). 2008 är för övrigt det ända året, sedan jag började föra denna statistik, som jag sprungit över 100 mil.
 
 
Steven :-)