Så ska det låta

När ett av favoritprogrammen är slut (På spåret) är det dags för nästa att ta vid. Jag pratar om Så ska det låta med Peter Settman som eminent programledare och Stefan Gunnarsson samt Putte Nelson som pianovirituoser vid flyglarna. Jag hör till dem som älskade Peter Harrysson, men samtidigt vinner programmet på förnyelse och Settman har verkligen axlat manteln på ett suveränt sätt.

Ikväll var det alltså säsongspremiär och jag är nöjd med vad jag fick se. Eftersom kvällstidningarna fyller sidorna, både i tidningarna och på webben, om skitprogrammet Let's dance så analyserar jag i korthet Så ska det låta:

- Marie Lindberg har en totalt värdelös sångröst vilket var väldigt tydligt ikväll samt noll i utstrålning vilket var precis lika tydligt. Snacka om att "skolfröken" för alltid kommer att vara en one hit wonder med sitt melodifestivalbidrag Trying to recall.
- Chris Lind är en härlig entertainer som dock var dålig förlorare (trots att han var med och vann) och dessutom väldigt ogenerös. Visst var han lik Olof Mellberg?
- Danny från Idol (kan inte stava efternamnet) var klen. Det är en jäkla skillnad att vara med i Idol och att vara en artist som når ut i ett "riktigt" underhållningsprogram där konkurrensen kommer från fullblodsproffs. Hittills anser jag bara att Sebastian och Måns Zelmerlöv, samt till viss del Darin,  har lyckats med det av alla som kommit från Idol. Danny var ganska kass och hade han lagt lika mycket energi på att utveckla sig som artist som han gjort på blekmedel till hår och tänder hade han gjort ett bättre intryck.
- Sonja Aldén ägde kvällen. En tjej som fått kämpa länge med sin karriär och därmed fått mängder av erfarenhet som hon hade nytta av i detta sammanhang. Det var emellertid ganska komiskt då hon försökte rätta Peter Settman då han sa att de hade sjungit Kung för en dag av Magnus Uggla. Hon framhärdade att det var Kung i baren och det tror ju 98% av Sveriges befolkning att låten heter, men självklart heter den Kung för en dag.

Vill bara kort nämna också att Robin Paulsson var lika bra som vanligt i det efterföljande Robins. Skön snubbe!

//Steven :-)

Lurad till synd

Idag kom jag in på ett av våra arbetsrum. Då frågade kollega "K":
-Kan du hjälpa mig med en sak?
Samtidigt gav hon mig två rader schweizernöt som jag snabbt och glupskt glufsade i mig....
-Ja, det kan jag väl göra, svarade jag.
-Ät upp den här, sa "K" och räckte över drygt en halv 100 grams schweizernöt.
-Nej, du vet att jag inte ska äta sånt här, kontrade jag.

Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt stod jag med chokladkakan i handen.
Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt hade jag ätit upp ytterligare ett par rader medan resten av chokladen låg i min bakficka.
Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt hade jag ätit 100 gram schweizernöt minus fyra rutor som "K" själv hade stoppat i sig.

Jag blev lurad och nu är chokladen slut medan ångesten och kalorierna finns kvar. Fy skäms "K"!

//Steven :-)
image31


Volleyboll

På fredagseftermiddagarna mellan 16-17 har vi på skolan tid avsatt för personalidrott. Det är i allmänhet volleyboll som gäller och det är riktigt kul. Tyvärr är jag inte speciellt bra på nämnda sport, men klarar mig hyfsat ändå. För att jag ska ha chansen att visa lite spetskompetens måste det vara sporter på skridskor alternativt fotboll eller innebandy. Nåväl, det finns en sak jag är skitbra på som de övriga inte är... nämligen att räkna och hålla reda på poängställningen. Dessutom har jag en viss statistisk talang som gör att jag likt Björn Hellberg har många kommentarer av typen "exakt den här poängställningen hade vi för tre veckor sedan också" osv. Hur som helst så undrar jag vem som räknar när inte jag är där? De flesta har nollkoll på detta och blir intresserade först när det börjar närma sig slutet på setet. Vi har skitroligt och de allra flesta spelar med glimten i ögat även om vi försöker låtsas vara oerhört inställda på seger. Den som mest anser att vinster är viktigare än något annat är min kollega "K".

//Steven :-)