Fredagsuppdatering 29 september 2017

Dags för en ny fredagsuppdatering, denna sista septemberfredag 2017. Jag har haft en kanonbra vecka som började med att vi var i Stockholm förra lördagen för att bevittna Ellinores relaesefest för sin första egenskrivna EP. Efter en middag tillsammans med delar av Calles (Ellinores sambo) familj begav vi oss till LAIKA som är beläget i Hornstull. Där var det fullt av kompisar till Ellinore och hon spelade några låtar innan hon tillsammans med bandet, som varit med i studion, framförde låtarna från hennes EP. Vår kompis Ola dök upp på LAIKA och gjorde oss sällskap vilket vi uppskattade väldigt mycket. Det är en av våra allra bästa vänner, men tyvärr hinner vi inte ses så ofta som jag önskar.
 
 
Jag har ju hört Ellinores låtar massor av gånger och jag är rejält färgad, men jag tycker att de är grymt bra och i synnerhet som det är hennes första skivinspelning med helt eget material där hon ensam skrivit både text och musik. Jag tror ju exempelvis att spåret Allting verkar va oändligt har potential att bli en flitigt spelad låt på P4. Har du inte lyssnat ännu, gå in på Spotify eller någon annan streamingtjänst alternativt köp låtarna på Google Play  eller iTunes (där ligger de inte uppe ännu, men kommer när som helst).
 
 
Åter till Häktet där vi åt mat i lördags. Där hade de en dubbeltoa och jag vet inte om jag sett det tidigare, men inser att det är perfekt för att korta köerna till tjejernas toalett. Det är ju nästan censurläge, men jag väljer ändå att visa när jag och älsklingen testade denna, för mig, nymodighet.
 
 
Imorgon åker vi på en veckas semester och i söndags kom vi på att det kanske skulle vara läge att kolla giltighetstiden på våra pass. Oj! De går ut den 30 oktober och efter en kontroll av vilka regler som gäller på vårt resmål så måste passa ha minst 120 dagars giltighetstid kvar. Det var bara att boka tid hos Polisen i Strängnäs och vi var där på olika tider i måndags. Där träffade jag en av de allra trevligaste människorna i sitt ämbete som jag någonsin träffat. Det var verkligen rätt kvinna på rätt plats och hon gav oss dessutom skapligt hopp om att passen skulle hinna bli klara senast som idag. I torsdags kom ett sms och passen var klara för avhämtning. Tre dagar, det var banne mig världsklass. Hoppas bara att det inte berodde på någon billig upphandling i någon öststat... det sista var naturligtvis ett skämt så slipper jag få någon kommentar om det. Men varför måste man se ut som en kriminell typ på sitt passfoto? Kvinnan på Polisen var om möjligt ännu trevligare den här gången och jag är glad att jag berättade för henne att jag uppskattade hennes trevliga sätt. För mig är det viktigt att berömma bra människor och som jag skrivit tidigare i bloggen samlar jag på bra människor.
 
 
På tal om bra människor så hörde jag en underbar intervju med Benny Andersson P4 Extra i torsdags. Vilken makalöst sympatisk människa han verkar vara, dessutom utan att vara mesig. Nu intervjuades han också av Sveriges kanske bästa intervjuare, Lotta Bromé. Som samtalspartner slår hon en sån som Fredrik "Eh eh eh" Skavlan åtta dagar i veckan.
 
 
I söndags fyllde vår son Fredrik 32 år. Vart har alla år tagit vägen? Det var mysigt att komma dit på kalas och få träffa alla våra fyra fina barnbarn. Jag fattar inte riktigt var Fredrik får sin kraft ifrån, men han jobbar heltid, pendlar tre timmar per dag och pluggar heltid samtidigt som han har fru, två barn och ett hus. Det är antagligen lite tabubelagt att säga det, men jag är så himla glad för hur mina barn har utvecklats. Marie-Helene som likt sin mamma är sjuksköterska har också enorma kvaliteter och har dessutom lyckats overkligt bra med ett personligt projekt det sista halvåret. Jag älskar er mina kära barn!
 
I tisdags figurerade jag i lokaltidningen där jag fick ge min syn på en skolutredning som för närvarande genomförs i min hemkommun. Jag måste säga att vår lokalblaska, Strengnäs Tidning, gör ett jäkla bra jobb med duktiga journalister. Och som en hälsning till PW... nu var jag i tidningen igen :)
 
 
I onsdags hade vi ett långt strömavbrott. Okänt varför. Vi var utan el i nästan tio timmar och helt plötsligt inser man ännu en gång hur beroende man är av att allt bara funkar. Visst var det mysigt att tända stearin- och värmeljus, men satan vad opraktiskt. Som ni kan se på bilden var det ett väldigt begränsat område (rödmarkerat) som var drabbat.
 
 
På skolan har det varit ännu en bra vecka. Jag fortsätter att imponeras över stämningen och arbetsinsatsen i personalgruppen. Vilka stordåd i stort och smått som mina medarbetare utför varje dag under ganska tuffa förutsättningar.
 
Jag har tränat fem pass sedan den förra fredagsuppdateringen. Jag har problem med min högerarm vilket hämmar mig en del när jag tränar styrketräning. Dessutom högg det till i baksidan av låret när jag sprang i tisdags, men det var inte värre än att det funkade att springa 12 km ikväll och totalt har det blivit tre mil sen i måndags, dessutom styrkepass söndag och torsdag. Känner mig nöjd och är i rask takt på väg mot 200 pass under 2017.
 
Våra sista hundvalpar har flyttat och samtidigt som några tillfälligt inackorderade hundar också åkt hem till sitt så har lugnet lag sig rejält i huset för den här gången. I den här valpkullen har vi sålt valpar bland annat till Piteå, Oslo och Malmö.

 
På sportfronten vann speedwaylaget Smederna från Eskilstuna sitt första SM-guld på 40 år efter en mirakulös vändning och insats i Vetlanda i onsdags. Mycket roligt och jag unnar verkligen Eskilstuna alla framgångar de kan få. Vidare bjöd Östersunds FK på ännu en skräll i Europa League när de vann mot Hertha Berlin på hemmaplan. Sannsagor av Åshöjdenkaliber tycker jag är helt fantastiska och de ger verkligen idrotten nerv, engagemang och energi. 
 
Hibo Viking startade i Östersund i lördags och han gjorde återigen bort sig genom att galoppera (sjätte starten i rad). Nu ryker kulorna och nästa gång han startar är han valack...
 
Nästa fredagsuppdatering kommer från varmare breddgrader och kanske kommer den att sammanfattas med budskapet I solstolen intet nytt!
 
Var snälla mot varandra ute i den kalla och hårda verkligheten och ha en jättefin helg. Ge varandra massor av kärlek och glöm inte att berätta för människor som förtjänar det, att de är bra.
 
//Steven :-)