Varför använder så många människor fortfarande kontanter?

Jag fattar inte varför kontantanvändningen fortfarande är så utbredd. Kontanter känns ålderdomligt och passé och är dessutom förutsättningen för bank- och butiksrån. Under vintersäsongen har jag en del kontanter på mig, gärna i en "gangsterrulle" eftersom jag oftast får mina hockeyarvoden utbetalda i cash. Men det är ytterst sällan jag använder dem som betalningsmedel, åtminstone inte i butiker eller hos andra civiliserade näringsidkare. Visst förstår jag att det finns människor som inte får kontokort av exempelvis kreditskäl, men jag inbillar i mig att hela samhället skulle tjäna på en större kortanvändning. Idag blev jag snudd på chockad då en jobbarkompis, som inte är så värst mycket äldre än 40, tog en bunt inbetalningskort och sa att hon skulle åka till banken och betala räkningar. Hallå! Vakna! Det är 2009!

//Steven :-)

Överskattad helg

Imorgon är det valborgsmässoafton och det har jag alltid ansett vara en grymt överskattad helg. Har aldrig förstått hajpen och inte heller varför alla ungdomar ska bli extra snorfulla då. Kersti blir säkert glad för en lista på de mest överskattade helgerna enligt mig:

1. Halloween! Varför fick vi inte bara ha vår fina alla helgons dag i fred? Varför skulle den amerikanska kommersialismen slå klorna i vår kultur?

2. Valborgsmässoafton! Fyllslag och onödigt kostsamma fyrverkerier som skrämmer hundar.

3. Nyårsafton! Alla förväntningar och tillbakablickar. Man är redan mätt på helger en vecka efter jul.

//Steven :-)

PS! Nr 1 och 2 är väl egentligen inga riktiga helger.....