Hovet.... lägg ner!

Ni som följer min blogg har säkert koll på att jag inte har mycket till övers för kungshuset och hovet. Enkelt uttryck tycker jag inte att en monarki platsar i ett modernt demokratiskt samhälle.

Idag nås ännu en gång bottennivån när hovet på sin egen hemsida publicerar en intervju med Prinsessan Madeleine, som fått mycket kritik för att befinna sig i New York och där leva på skattebetalarnas pengar. Intervjun går att läsa på www.kungahuset.se och jag kan aldrig förstå, acceptera eller respektera att människan tilltalas med prinsessan. Hallå, det är 2012! Vad är det för fel på att säga Madeleine? Dessutom påstår Madelei.... förlåt Prinsessan, att hon inte lever på apanaget i New York utan på privata medel. Då undrar jag bara lite försynt: Vem har pröjsat hennes privata medel? Inte fan har hon jobbat sig till stålarna utan de kommer garanterat från oss skattebetalare på ett eller annat sätt.

PR har väl aldrig varit hovets starka sida och det är ett faktum som de bara gör allt tydligare. Nu fattas det bara att pappa Kungen kommer med något plumpt och förvirrande uttalande i frågan.

//Steven :-)

Vad är det för fel på ljudlöst?

De allra flesta har sin mobiltelefon på sig, i någon ficka eller liknande. Trots detta envisas de allra flesta med att ha ljudsignal påslagen och inte heller sällan en hög och ljudlig sådan. Det är ju inte bara en gång som telefoner ringer vid fel tillfällen och då verkar som om alla ska behöva höra det.

Jag har i princip aldrig ljudet på utan kör nog ljudlöst 99% av tiden och det fungerar alldeles utmärkt. Jag behöver inte visa hela världen att det ringer hos mig eller att jag får ett mejl eller sms.

//Steven :-)

Ser ganska mörkt ut för Guif

Det var längesen jag skrev om handboll i bloggen. Mitt favoritlag Guif, vars hemmamatcher jag alltid tittar på, vann grundserien för första gången i klubbens historia och kan därmed på ett sätt kalla sig bäst i Sverige. Så är det nämligen i allmänhet, har man varit bäst över 32 omgångar då är man faktiskt bäst.

Å andra sidan är det SM-guld alla klubbar vill vinna och det är det som räknas. Guif inledde slutspelet igår genom att vinna mot Malmö på hemmaplan efter förlängning. Malmö är ett lag som Guif ska slå åtta dagar i veckan, men igår hade de tur som fick till en förlängning. Över 60 minuter var skåningarna bättre, men eskilstunalaget lyckades klamra sig ur knipan och i förlängningen var det inget snack om åt vilket håll segern skulle gå.

Jag är dock bekymrad och det finns inte mycket i spelet som tyder på att det ska kunna bli SM-guld, kanske inte ens final. Den stora orsaken stavas skador. Klubbens mest meriterade spelare, och den som på egen hand kan lirka upp vilket försvar som helst, Robin Andersson har varit långtidsskadad länge. Spelmotorn och lagkaptenen Haukur Andreson bröt båtbenet precis innan slutspelet och är också borta resten av säsongen. För att förstärka truppen värvade man Alexander Stenbäcken under VM-uppehållet i januari, men han slet av hälsenan innan han hunnit göra en enda match för Guif. Allt detta har bland annat inneburit att truppen är rejält tunn och man matchar i princip bara åtta utespelare, vilket inte känns så bra i ett tufft slutspel. Anfallsspelet är dessutom stereotypt och förutsägbart.

Om jag ska fortsätta vara kritisk så tycker jag att fixstjärnorna och landslagsmännen inte levererar. Mattias Zachrisson har blivit upphöjd till lagkapten, men springer mest och fokuserar på motståndare och domare. Hans kroppsspråk lyser bara av energiläckage och tankarna i många gester går till en viss Zlatan. Definitivt inte bra för laget enligt mig och en lite märklig lösning på kaptensfrågan. Tobias Aren har också fått chansen i landslaget till OS-kvalet, men har har varit pinsamt ojämn denna säsong. Han blandar och ger, men har tyvärr en väldigt låg lägstanivå. Spelet stannar ofta upp när han får bollen och sitter inte hans distansskott är han inte till någon stor nytta för laget.

Målvaktsfrågan känns också lite så där även om det är mycket stabilare än förra säsongen. Robin Hallberg har varit ojämn under säsongen, men gjorde en bra match igår då han visade upp en kavalkad av magiska räddningar. Dock släppar han i princip allt från nio meter förbi sig vilket inte känns så bra. Richard Larsson har varit den bästa målisen sett över säsongen i sin helhet, men verkar ha hamnat i ett formtapp vilket är synd eftersom hans energi är viktig. Jag hoppas jag har fel, men det känns inte som om det blir SM-guld i år heller, 2012 som skulle vara Guifs år.

Till sist undrar jag varför publiken sviker? Publiksnittet har gått ner jämfört med förra säsongen och igår hade det gått in nästan 800 pers ytterligare. När det är slutspel ska det vara fullspikat och det är märkligt att det inte ens attraherar folk att laget vann grundserien. Skäms Eskilstuna med omnejd!

//Steven :-)