Fjärde besöket i Sharm El Sheik

Tidigt på onsdag morgon lyfter vi från Arlanda för en efterlängtad och förtjänstfull semester i Egypten. Vi har varit i Sharm varje år sedan 2008 ungefär vid den här tiden på året och vi har varit supernöjda varje gång. Vårt enda krav på semestern är att det ska vara fint väder eftersom syftet är att ha mysigt tillsammans och hinna vila upp oss ordentligt.

Upptäckarintresset lämnar vi hemma till förmån för lyxlivet på all-inclusive-hotellet. Den här gången testar vi ytterligare ett nytt hotell, men det är av hög klass (4+) och vi lär knappast bli besvikna.

Här nedanför några bilder från vårt första besök 2008.

//Steven :-)


Rustad för skidåkning

Idag hämtade jag mina och älsklingens nya skidor. Nu är det bara snön som fattas och sedan blir det full fart i spåret med material som är 2011 och inte tidigt 1980-tal (se bilderna nedan).

//Steven :-)


Mina nya skidor och pjäxor av modernt snittMin tidigare utrustning av betydligt äldre modell.

Fredrik tävlar framgångsrikt i schack

Min son Fredrik har alltid varit intresserad av schack. Jag minns en semesterresa till Kreta 1996 då han köpte en fint och ganska speciellt schackspel för sina egna pengar. Jag minns också alla duster vi haft hemma vid köksbordet. I början vann jag för det mesta, men det dröjde inte så länge innan det blev väldigt jämnt. Efter ytterligare en tid fick jag vara glad om jag vann något enstaka parti i våra påhittade VM-matcher.

Sen ett drygt halvår tillbaka har Fredrik börjat träna och tävla i schack. Han är med i Västerås Schackklubb och träningen består inte bara i att spela, utan även i att studera olika öppningar och andra delar av partier. De tävlingar han hunnit vara med i har i allmänhet gått väldigt bra, men frågan är om han inte nådde sin största framgång nu i helgen då han var i Uppsala och deltog i Novemberslaget. Han kom på andra plats bland 32 spelare, dessutom på samma antal poäng som segraren. För sin insats belönades han med 1250 kronor i prispengar.

//Steven :-)