Fortfarande förkyld

Förkylningshelvetet vill inte ge med sig och nu är ytterligare träningspass i fara. Hoppas dock kunna komma igång i liten skala imorgon kväll, bara jag hinner. Jag drar nämligen igång med höstens utvecklingssamtal i skolan och det blir en rivstart med fyra samtal imorgon.

Den kommande veckan innehåller också ett övernattningsdygn i Åkers bergslag tillsammans med klassen. Vi ska dessutom paddla en sträcka både torsdag och fredag. Blir bara vädret bra kan det bli hur nice som helst.

Lite extra tomt här hemma eftersom Ellinore är hos Fredrik. Hon ska nämligen praoa på Citymail i Eskilstuna.

//Steven :-)

På X igen

I helgen har vi varit kryssat med Birka Paradise igen, det var ju en hel månad sedan sist :)

Jag hade en sjukt stressig eftermiddag eftersom jag först var med Ellinore på en golftävling utanför Södertälje och därmed hann jag inte åka med Birkabussen till Stockholm. Siktade på buss till Läggesta och tåg in till stan, men hann inte med den bussen heller. Ställde bilen vid tågstationen och tack vare en godhjärtad insats av min bror kom bilen hem, annars hade det garanterat varit inbrott i den som det alltid är i bilar som står i Läggesta över natten. Lite småstressigt innan jag mötte upp min fru utanför terminalen, men sedan kom de positiva överraskningarna slag i slag.

Underbar överraskning nr 1: Ronny Olsson jobbade som kryssningsvärd, vilket jag inte räknat med. Jag älskar verkligen den människan och han är såååååååååååååå bra på alla sätt.

Underbar överraskning nr 2: Sonny Liston spelade. Hade ingen aning om detta då det stått fel på Birkas hemsida. Iofs var Per Fjällström hemma, eftersom han ska bli pappa vilken dag som helst, men man hade en duglig basist (Stefan) som vikarie. De var grymma på alla sätt och förstärktes under kvällen av pianoentertainern Jesper Andersson.

Underbar överraskning nr 3: När vi klev av hade vi stämt snabbträff med världens bästa Jacob Jaldeland, som skulle gå på båten för att jobba som kryssningsvärd ett dygn. Härligt att återse Jacob igen.

Vi käkade trerättersmeny redan kl 18 och tillbringade sedan nästan hela kvällen i puben genom att lyssna på Sonny Liston. Jag kan inte med ord beskriva hur bra de är, vilket jag ändå försökt göra i det här tidigare inlägget. Jag kan sitta och bara stirra på Ola Swenson när han trakterar sina trummor och övriga rytminstrument. Jag har sagt det förut och säger det igen: Människan är banne mig en konstnär av stora mått. Sedan finns väl knappast någon goare kille än Jalle Laine, så jäkla chill och bra. Strax före midnatt var det show med coverbandet Duojag. De var grymma på sin grej och det lät fantastiskt bra, men jag betraktar ändå inte dessa killar som bättre musiker än exempelvis grabbarna i Sonny Liston.

SL spelade en dryg halvtimme längre än vad de behövde göra enligt programmet och sådan ödmjukhet gillar jag. När de var klara blev vi sittande i puben tillsammans med stora delar av "nöjet" på båten. Det var hur trevligt som helst, men det blev sent och vi var rejält slitna då vi vaknade i morse. Tur trots allt att vi gick och la oss vid fyrarycket, jag vet nämligen hur länge stora delar av det andra gänget höll igång.

Trots detta stod de på scenen kl 12 idag för att köra musikfrågesporten. Återiegn visade Jalle, Ola och Stefan stor ödmjukhet som ställde upp och spelade under frågesporten trots att det var deras lediga tid. Det var som vanligt en underbar underhållningstimme, där världens bästa Janke Jönsson var med och spelade. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag ser, hör och träffar denna genomtrevliga kille. Det blev inte sämre av att jag lyckades vinna frågesporten :)

Sammantaget en kryssning som höjde sig över snittet, mest tack vare den grymma underhållningen och de bra människorna. Nu dröjer det troligtvis till den 11 oktober innan vi går ombord igen och då ska vi försöka jobba med oss ett gäng kompisar. Sonny Liston är på plats då också och jag längtar redan.

//Steven :-)

Bara två hg upp

Det blev inte värre än så och jag ligger på -8,4 kg totalt. Jag inser nu definitivt att det inte blir någon träning alls den här veckan, men jag ska försöka spela volleyboll på personalidrotten idag. Volleyboll på vår nivå bränner dessvärre inte så värst många kalorier. Trött på att ha ont i halsen och en irriterande rethosta.

//Steven :-)