Träningssammanfattning april 2017

Ännu en träningsmånad att lägga till handlingarna. Just i skrivande stund känns det som om jag tappat lite av intensiteten och frekvensen i mitt tränande, men totalt blev det ändå 22 träningspass. Dessa fördelades 13-9 när det gäller löpning kontra styrketräning. Om jag delar upp månaden i tredjedelar så blev det åtta träningspass första tredjedelen, nio pass andra tredjedelen och bara fem pass under perioden 21-30 april. Dessa siffror förstärker känslan av att jag tappat stinget på slutet, men det finns naturliga orsaker och jag måste försöka vrida mitt tänk till att vara nöjd med vad jag presterar istället för att vara missnöjd med vad jag inte presterar. 
 
Statistik kan alltid värderas så som man själv önskar och vill jag tolka min träningsflit positivt är 91 träningspass hittills under 2017 mer än halvvägs till årets mål om 160 pass, detta trots att det bara gått en tredjedel av året. Det är det tionde året jag bokför min träning så här noggrant och mitt bästa år innan detta var 2008, då hade jag tränat 44 pass vid april månads utgång...
 
Nu när jag tränar på gym är ju löpningen nertonad, men jag tror att det är långsiktigt smart att även prioritera styrketräningen. Jag känner mig helt fri från skadebekymmer och det är nästan viktigare än något annat. Det har ändå blivit drygt 30 mil löpning hittills i år.
 
Min egen vikt ligger (tyvärr) ganska stabilt. Jag har emellertid format om kroppen en aning och såväl midje- som bröstmått har minskat sedan årsskiftet. Att få till en viktminskning känns ändå angeläget för att kunna prestera bättre i löpningen. På tal om löpning har jag insett att jag missar vårens stora mål, Å-loppet i Eskilstuna, då jag bokat in annat den lördagen.
 
Som vanligt publicerar jag några tabeller som visar antal träningspass, antal löpta kilometer samt antal ton förflyttade vikter. De första två kategorierna är ju kul att jämföra ända sedan 2008.
 
//Steven :-)
 


 
 
 
 
 

Fredagsuppdatering 28 april 2017

Ännu en vecka att lägga till handlingarna, åtminstone om man tänker att veckan börjar på lördagen och slutar på fredagen. Nu tänker jag inte så i vanliga fall eftersom jag vill ha det bästa kvar, det vill säga helgen, till sist. Däremot är en fredagsuppdateringsvecka upplagd på det sättet... krångligt? Ja! Onödigt? Ja! Ointressant? Ja!
 
Nåväl, fredagsuppdateringen skrivs från ett hotellrum vid Stureplan i Stockholm. Här har vi varit sedan igår och det är en överraskning från mig till älsklingen. Vi är bra på sånt, att överraska varandra med olika saker. Tajmingen var kanske inte den bästa då Helena jobbat tre nätter sedan i söndags och hon hade inte sovit många timmar då vi hoppade på bussen igår för att åka till tåget.
 
 
I Stockholm gick vi till hotellet och installerade oss innan det blev middag på Drottninggatan och ett pit stop vid Nalen.
 
 
Därefter styrde vi kosan mot Chinateatern. Älsklingen var fortfarande lyckligt ovetande om att vi skulle titta på den kritikerrosade publiksuccén The Book of Mormon. Föreställningen var fantastiskt bra. Skruvad! Rolig! Energisk! Snygg! Rapp! Tajt! Jag förstår att den blivit så uppskattad och att den ska fortsätta att spelas under hela höstsäsongen. Linus Wahlgren och Per Andersson i huvudrollerna var magiskt bra. Per är ju en av våra stora idoler, men att se Linus leverera på den nivå han gjorde var en positiv och glad överraskning. Stort plusbetyg även till Anton Lundquist, men hela ensemblen + orkester var grymma. Hyfsade platser hade vi också... i mitten på första raden :)
 
 
Idag har vi mest ägnat oss åt shoppning. Tyvärr är ju vädret helt värdelöst, vilket det varit under hela april. Därför visar sig inte ens körsbärsblomningen i Kungsträdgården från sin bästa sida. Struntsamma om vädret är dåligt, vi njuter av några dagar off och som jag sagt så många gånger förr: Min älskade Helena är min bästa vän och vi har så roligt tillsammans.
 
 
Veckan i övrigt har varit fullspäckad med jobb. Förutom det gamla vanliga har vi haft ett föräldramöte med vårdnadshavare till elever som ska börja på vår skola i höst. Det var ett väldigt bra föräldramöte och det är verkligen ett forum jag trivs i.
 
I onsdags hade vi en så kallad stiftelsedag där alla Europaskolors personal möts och dessutom med vår stiftelsestyrelse närvarande. Det blev en toppenbra eftermiddag, inte minst tack vare en lysande föreläsare i form av Malin Rapp. Hon är före detta extremsportare och föreläste om hjärn- och motivationsforskning.
 
 
Träningen har tyvärr gått lite på sparlåga, men det har blivit fyra pass sedan förra fredagsuppdateringen. Nästa vecka är det dags att skruva upp intensiteten igen, särskild efter sånt här fika som jag unnat mig idag.
 
 
I lördags hade vi vår yngsta dotter Ellinore och hennes sambo Calle hemma hos oss. De har inte sett filmen En man som heter Ove tidigare och nu tittade vi på den tillsammans efter en god och trevlig middag.
 
Det kanske bästa har jag sparat till sist. I tisdags kväll fick jag reda på att jag blivit godkänd på min slutuppgift på rektorsprogrammet. Det var en lättnad då jag inte var 100 % nöjd med det jag lämnat in. Tre år snart till ända och jag har fixat det, trots en ständigt tuff arbetssituation, utan en enda rest eller komplettering. Lite stolt över det faktiskt. Den 18-19 maj har vi avslutning i Sigtuna och sedan är det dags att ta farväl av världens bästa kurskompisar och lärare.
 
Idag stannade vi till vid Åhléns och tog några bilder där terrorattacken skedde för tre veckor sedan. Det föranleder mig att som vanligt önska att ni alla ska vara snälla mot varandra. Trevlig valborgshelg!
 
 
//Steven :-)

Fredagsuppdatering 21 april 2017

För första gången någonsin, tror jag, publiceras fredagsuppdateringen när vi övergått till lördagsdygnet. Förklaringen heter Magnus Uggla, men det återkommer jag till.
 
Låt mig direkt säga att det var en supertuff vecka, men den inleddes med påsken och vårt "stora" firande tillsammans med barn och barnbarn skedde under påskaftonen. Alla var samlade och det var verkligen jättemysigt. De yngsta fick inleda med skattjakt för att hitta påskägg och påskpresenter. Därefter var det traditionsenlig påskbuffé inklusive äggpickningstävling som Helena vann, fika och sällskapsspel. I år spelade vi den gamla klassikern Pictionary vilket uppskattades av alla. Därefter hann det bli några omgångar med Efterklok för de som orkade och ville. Påskhelgen bjöd för övrigt på tråkigt aprilväder.

 
Tisdagseftermiddagen tillbringade jag hos det innovativa företaget ProReNata med kontor på Skeppsbron i Stockholm. Deras digitala journalförings- och dokumentationssystem kommer hjälpa oss massor på skolan och det var ett skönt gäng som jag och biträdande rektor Marie träffade under ett par timmar. Jag är så tacksam att vi upptäckt det här företaget genom världens bästa Brita Pantzar, som jobbar inom ProReNata.
 


Utsikt från ProReNatas kontor på Skeppsbion
 
Jag var i Strängnäs hela onsdagen. Där hade jag bara tänkt vara under förmiddagen, men en timmerbilschaufför ville annorlunda. Dock åkte jag till Malmköping på kvällen då vi hade skolråd tillsammans med föräldra- och lärarrrepresentanter. Det är alltid lika givande att träffa föräldrar och få deras syn på vår skola. Torsdagen inleddes med ett möte i Malmköping innan det blev ännu en heldag i Strängnäs med styrelsemöte och innan dess ett förmöte.
 
Foto: Joakim Serrander, Strengnäs Tidning            
 
Fredagen innebar jobb i skolan med ständigt avlösande möten innan jag mellanlandade hemma och sedan begav mig till Strockholm. För fjärde(!!!) gången skulle jag titta på Magnus Ugglas monologföreställning Hallå! Pop, Kickar å Kläder. Galet att se den fyra gånger tänker ni! Ja, svarar jag! Men jag älskar verkligen (nästan) allt som Uggla gör och jag har sett honom i så oerhört många sammanhang under nästan 40 år, men det här är kanske det bästa han någonsin gjort och ikväll var hans verkligen i toppform.
Extra kul för mig som såg en av de allra första föreställningarna i den lilla teatern Galeasen på Skeppsholmen inför ca 80 pers. Därefter har jag sett föreställningen på Orionteatern, Dramatens stora scen och nu på Skandiascenen vid Cirkus. Första gången vi såg föreställningen var den 1,5 timme och ikväll var den två timmar. Det händer onekligen mycket under en sådan lång spelperiod (ca 2,5 år). Jag skulle lätt kunna se den en femte gång, men snart är det slut och det var ett värdigt avsked för mig när jag såg den tillsammans med en av mina allra bästa och klokaste vänner, Per Fjällström. Jag måste ju också nämna att det inte bara är Magnus jag imponeras av på scenen, utan även musikerna som är så skönt följsamma med Magnus. Det är en trio som kompar, bland annat med sångerskan och multiinstrumentalisten Annika Granlund. Per och jag inledde för övrigt kvällen på Nalen där vi drack (och i mitt fall) åt gott under stor gästfrihet av restaurangchefen Jens Pörkenäs. Rekommenderas!
 
Jag, Magnus Uggla och fina vännen Anders "Jalkan" Jalkéus efter en av Ugglas föreställningar på Dramatens stora scen i våras.
 
Jag tillsammans med härliga Annika Granlund efter föreställning på Dramatens stora scen våren 2016.
 
Bästa, finaste Per Fjällström
 
Tränat har jag naturligtvis gjort, trots ett nästan omänskligt schema i övrigt. Fem pass sedan förra fredagen och det känns fortfarande toppenbra även om vågen inte reagerar nämnvärt. 17 pass hittills under april.
 
Jag skrev inledningsvis att veckan varit supertuff. Det har varit massor att fixa innan styrelsemötet (med skolan) i torsdags och dessutom var det deadline samma dag för min slutuppgift till rektorsprogrammet. Jag var färdig 16 minuter innan den skulle lämnas in och jag hoppas den blir godkänd trots att det inte är något av det bästa jag gjort. Allt detta har gjort att jag sovit väldigt lite under veckan, men det hoppas jag kunna ta igen under helgen.
 
 
Nu önskar jag alla en riktigt fin och trevlig helg. Ge varandra obegränsat med kärlek och var snälla mot varandra.
 
//Steven :-)