Vägningen imorgon

Morgondagens vägning blir nog ingen rolig historia. Fest i fredags och lördags, kryssning tisdag-onsdag. "Bara" fyra träningspass, men inget långpass.

På tal om löpning är det dags att sammanfatta juli månads träningspass. Jag har sprungit 20 gånger och sträckan blev totalt 20,7 mil. Totalt sedan den 21 februari är jag uppe i 106 pass och 104,1 mil.

//Steven :-)

Kryssningen

Tänk vad ett dygn går fort, alldeles för snabbt. Kryssningen var helt underbar på alla sätt. Fullspikad båt (1730 personer), härligt resesällskap, lysande underhållning samt strålande väder som gjort för att befinna sig på en båt i skärgården och på Ålands hav. Alla ni som inte förstått storheten med att åka på en riktigt nöjeskryssning är bara att beklaga. Man får banne mig alla sina behov tillgodosedda och allt detta till en hyfsat billig penning i ett koncentrerat format. Extra kul för oss att vi hade två rookies med oss, nämligen Fredriks flickvän Emelie och Ellinores kompis Nils. Jag vet att båda var mycket nöjda och gärna gör om det.

Innan kryssningen hade jag haussat kryssningens partyband, Sonny Liston. Jag kan säga att ingen blev besviken, allra minst jag själv. Jag har alltid gillat dem, men jag har aldrig sett dem bättre. De visade upp hela sin musikaliska bredd där allt låter lika bra, vare sig det är hårdrock som AC/DC-klassikern T.N.T. eller en visa av Evert Taube. Denna underbara och sympatiska trio behärskar detta och allt där i mellan och de gör det alltså som trio och helt utan bakgrunder, vilket känns så befriande. Per Fjällström har nästan lika många instrument med sig upp på scenen som det finns sjöfåglar i skärgården. Det är bas, gitarr, mandolin samt ytterligare någon gammal skum gitarr från 1951 som jag inte minns vad den kallas. Ola Swenson är banne mig en konstnär bakom sitt enkla trumset (vad sägs om virveltrummans fodral som baskagge?) där han håller igång med diverse rytminstrument, trumstockar och vispar som han skiftar så snabbt att Joe Labero skulle bli avundsjuk. Som om inte det vore nog så sitter han rätt som det är med ett dragspel och lirar. Världsklass! Jalle Laine lirar gitarr, munspel och sjunger lead för det mesta. Han står för det mesta av mellansnacket och är så himla soft,  trevlig och behgaglig att lyssna på, att man aldrig vill att det ska ta slut. Musikaliteten, publikkontakten och ödmjukheten är en bärande del hos Sonny Liston, men det finns en lika stor orsak till att det låter så bra. Alla tre killarna sjunger nämligen grymt bra och de lägger snygga stämmor och körer i alla låtar vilket är en otrolig styrka. Får ni chansen, missa inte att se och lyssna på dessa underbara killar.

Kryssningsvärden Ronny Olsson gjorde som vanligt ett kanonjobb och han är, som jag skrivit tidigare i bloggen, en grym entertainer. Den här gången kunde jag kanske spåra en viss trötthet efter att han jobba många dygn i sträck, men när det är dags att leverera är han alltid på tårna. Radarparet från Sundsvall, pubvärden Bengan och musikteknikern Kenneth Wellvik gjorde också vad de skulle på ett bra och proffsigt sätt. Lägg därtill en bra DJ (Eric Carlsson), ett bra dansband (Jive) och en bra pianoentertainer (Margareta Svensson), så har ni hela paketet av suverän underhållning.

Fredrik tog ju två raka segrar i shuffleboard under vår weekendkryssning i slutet av juni. Nu förlängde han sin vinstsvit genom att vinna kryssningens turnering, bland annat efter att ha slagit ut mig i semfinal. Hade han bott kvar hemma hade det blivit indragen veckopeng :)

Det här blev förmodligen vår sista akterdäckskryssning för i år, men höst- och vinterkryssningarna har också sin charm. Sedan får man längta till nästa sommar.... Tack till alla som var med i vårt resesällskap och tack till alla som stod för den suveräna underhållningen.

//Steven :-)

     
Några bilder på den yngre delen av vårt underbara resesällskap, galet glada!

  
När Ronny Olsson gör "Flirtige Knut" är det stor underhållning av en stor underhållare.


Pubvärden Bengan gör tummen upp.

  
  
Shuffleboardturneringen är viktig för de tävlingsinriktade i sällskapet...


....och som vanligt numera var det Fredrik som fick posera med förstapriset. Flickvännen Emelie gratulerar.


  
  
Som väntat gjorde Ellinore och Nils bra ifrån sig på karaoken. De sjöng You're the one that I want.

         

     
Det suveräna partybandet Sonny Liston.

     
Jalle Laine, Ola Swenson och Per Fjällström.


Utsikten från akterdäcket är bedårande i världens vackraste skärgård.

Bloggen på sparlåga

Just nu prioriterar jag inte bloggandet då det är annat som upptar min tid, men allt är bra. Jag hade en trevlig helg med partajande och träningen rullar på i samma omfattning som vanligt. Igår uppträdde Sjåvven under allsångskvällen i Ugglans Park i Strängnäs och de gjorde kanonsuccé. Blev dessutom oerhört positivt överraskad av Christer Björkman som var kvällens huvudartist. Grymt bra, ödmjuk och suverän på att fixa härlig stämning. Tror att det var bortåt 1500 pers på plats och kollade, publikrekord för Sjåvvengänget under ett och samma gig.

Nu bär det av på en dygnskryssning tillsammans med delar av familjen (Helena, Ellinore och Fredrik), svärföräldrarna, Fredriks flickvän Emelie och Nils. Det kommer att bli underbart!

//Steven :-)