Fredagsuppdatering 24 juni 2022

Prick ett halvår till julafton idag, men framförallt MIDSOMMARAFTON! Denna underbara och fantastiska svenska högtid när ljuset är som ljusast och naturen är som grönast. Love it!
 
I lördags hade vi fest här hemma. Det var Ellinore som firade sin andra examen, denna gång en masterutbildning på Försvarshögskolan och det blev en fantastisk kväll tillsammans med alla våra barn, barnbarn och många av Ellinores väner. Väderprognoserna hade varit lite luriga hela veckan, men stämde till sist till punkt och pricka vilket innebar att det blev en jättefin eftermiddag, kväll och natt.
 
Laddade för fest!
 
Familjen samlad innan festen. Tyvärr saknades Marie-Helenes man Jonas, hennes son Adrian (som var sjuk) samt Ellinores pojkvän Ludovic.
 
Det var mycket förberedelser inför festen, men det är en del av nöjet med att ordna fest. Visst kan det kännas jobbigt med många saker som ska handlas och göras i ordning, men samtidigt är förväntan en sak som åtminstone jag mår bra av. Vi hade ett bra teamwork där min fru och Elinore naturligtvis stod för den största arbetsinsatsen.
 
Festen inleddes med välkomstmingel och det var ett ganska utsträckt tidsfönster då gästerna fick anlända. Därefter vidtog en tipspromenad (som naturligtvis handlade om Ellinore) innan det var dags att hugga in på den väldigt goda plockmatsbuffén.

 
Därefter hade vi förberett med lite fria och blandade aktiviteter, såsom boule, pilkastning, kubb och fotbollsspel. Det var så härligt att se hur alla aktiverade sig med olika saker.
 
 
När detta var klart blev det fika och presentöppning som i sin tur följdes av ett musikquiz i regi av undertecknad. Det var längesen jag gjorde ett musikquiz och jag älskar det verkligen. Det blev uppskattat och var kul att bidra med en programpunkt under kvällen.
 
 
Kvällen och natten fortsatte i musikens tecken. Först i form av att vi dansade, sedan tog Ellinore fram sina gitarrer och det blev en härlig stund med både jammande och framförande av diverse bra musik. Flera av Ellinores vänner är professionella studiomusiker så det var grymt bra.
 
 
Festen avrundades med småsnack här och där i huset. Själv fick jag tillfälle att prata lite mer sammanhängande med min älskade son Fredrik, något som kan vara svårt att få till i vardagsbruset. Han är för övrigt en av de klokaste människor jag känner. På det temat känner jag mig så lyckligt lottad som har tre så fina barn som lyckats väldigt bra med sånt de företagit sig i livet, såväl personligt som studie- och arbetsmässigt.
 
Söndagen innebar naturligtvis städning. Om förväntan bara är positiv, tycker jag att tomheten som uppstår efter en fest är sjukt jobbig. Jag vill verkligen aldrig att bra saaker ska ta slut och har svårt att hantera just tomheten som uppstår efteråt.
 
Veckan har därefter rullat på. I måndags-tisdags var jag på konferens med övriga rektorer och biträdande dito på Steam i Västerås. Det var en trevlig konferens, inte minst utifrån perspektivet att man lär känna sina kollegor på ett djupare plan. 
 
Onsdag var jag i skolan, det finns både uppgifter att sy ihop från det gångna läsåret och framförallt många saker som ska ordnas framåt. Eftermiddagen och tidiga kvällen innebar ett drygt tre timmar långt styrelsemöte med skolstyrelsen. Igår var det också jobb på skolan under förmiddagen och jobb hemifrån under eftermiddagen. När det blev kväll åkte jag och älsklingen ut på Selaön och botaniserade bland vägar och platser där vi inte varit på länge alternativt aldrig. Som sagt, det är så oerhört vackert överallt just nu.
 
Kort rapport också från min knärehabilitering. Jag får nu springa 4 x 4 minuter och det känns kanonbra i det opererade knät, sämre i det andra....
 
Nu ska jag fira midsommar tillsammans med min älskade hustru, bara vi två. Det blir bra! Jag önskar er alla en riktigt FIN OCH TREVLIG MIDSOMMARHELG! Var snälla mot varandra och njut av tiden som är nu.
 
//Steven :-)
 
Veckans fredagslåt
 
Sven-Bertil Tuabe - Calle Schewens vals