Så går det i kvartfinalerna i fotbolls-VM

Innan åttondelsfinalerna tippade jag vinnaren i samtliga matcher och som ni ser här ovanför prickade jag sju av åtta rätt. Jag sa dessutom till några i min närhet att jag trodde USA-Ghana och Paraguay-Japan skulle gå till förlängning.

Nu återstår åtta riktigt bra lag och jag tycker kvartsfinalerna ser riktigt öppna ut. Vi kan nog räkna med oavgjort vid full tid i minst två av matcherna, men jag tror att summan av karedmumman blir att vi har en sydamerikansk semifinal och en europeisk dito. Så här går det om ni frågar mig:

Brasilien vinner mot Holland.
Uruguay vinner mot Ghana.
Tyskland vinner mot Argentina.
Spanien vinner mot Paraguay.

//Steven :-)

Gul bil!

För ett antal år sedan, när våra barn var lite yngre
, blev jag introducerad i att man skulle slå till den bredvid när man såg en gul bil. Känslan var länge att det inte fanns speciellt många gula bilar på vägarna, men när jag och Helena var ute och åkte var det alltid hon som var snabbast och gav mig ett slägg slag på överarmen. Det senaste halvåret tycker jag dock att antalet gula bilar fullkomligt har exploderat. I takt med det har jag också blivit rappare att se dessa bilar och är den som oftast "slår" först när vi åker bil.

Varifrån den här löjliga grejen har kommit har jag ingen aning om, men efter ett tag är man fast. Jag måste också erkänna att jag skrattade gott när jag såg att det finns en grupp på Facebook som heter: "Gula bilar skapar våld på gatorna"

//Steven :-)