Vilket lyft!

Jag har som bekant varit rejält kritisk
mot de två första filmerna i Millenniumtriologin. Min kritik har bland annat grundat sig på att filmerna är hafsigt berättade och mycket av de centrala i böckernas eminenta intriger går om intet.

Nu har filmerna haft premiär i TV. De visas i sex avsnitt á 1,5 timme vilket innebär att varje film blir tre timmar istället för ungefär två på bio. Vilken skillnad! Det är som natt och dag och helt plötsligt tycker jag att de börjar leva upp till alla superlativer som filmkritikerna av någon, för mig, konstig anledning spred över dessa filmer vid premiären. Det ska verkligen bli skitroligt att följa serien vidare på lördagskvällar.

//Steven :-)

Första cykelturen igår

Det har nu nästan gått fyra veckor sedan min knäoperation. Det dröjer innan jag kan börja springa igen, men igår gav jag mig ut på en cykelrunda. Jag måste ju börja i någon ände även om jag inte tycker att cykel är lika bra träning som löpning. Jag cyklade ju en del förra sommaren, men förutom det och förutom vinterns hockey har jag inte tränat på ett helt år. Jag kan lova att det kändes. Fy satan vad slut jag var trots att jag bara cyklade 11 km. Om inte knät protesterar blir det cykling fem gånger den här veckan. Jakten på alla mina kilon och på mitt alltför tilltagna midjemått måste intensifieras. Det är åtminstone 7-8 kg som ska väck.

//Steven :-)

Inget pris till Tripsis

Trots ett kanonframträdande med två låtar under länsfinalen av Musik DirektLokomotivet i Eskilstuna blev inte Tripsis belönade med något pris. Inte mycket att säga om eftersom konkurrensen var stenhård och flera kompetenta band framträdde. Det märkliga var emellertid att inte något av de fyra-fem bästa banden (enligt mig och många andra) fick något pris. Bandet som får representera Sörmland i riksfinalen i Uddevalla hörde definitivt till de allra svagaste i hela tävlingen.

Här kan ni i alla fall se Tripsis båda låtar från i eftermiddags. Ljudet är lite halvdåligt till och från, säkerligen beroende på att jag stod alltför nära högtalarna.

//Steven :-)