Så lite som kan göra mig glad

Jag är en bekräftelsemänniska som får näring av beröm, men det kanske vi alla är? Hur som helst, igår fick jag två mejl, eller rättare sagt ett meddelande på Facebook och ett meddelande på MySpace, som gjorde mig lite extra glad.

Det ena kom från en inte alltför nära vän, men ändå en härlig människa som jag och Helena har träffat och hoppas träffa många gånger igen i framtiden. Hon skrev bland annat så här: "Såklart jag kommer ihåg dig och din fru! Ni var ju så underbara! Vilken go energi:)"

Det andra kom från en före detta elev till mig, numera 23 år, som jag hade i årskurserna 5 och 6. Han skrev så här: "Fortfarande inte haft någon lärare som brytt sig så mycket om sina elever och skapat en sådan gemenskap och glädje som du gjorde."

Tack Angelica och Danne!

//Steven :-)

Grym räddning/kontring

Jag har kört det här klippet några vändorFacebook, men det är så bra att det är värt att visas här i bloggen också.

//Steven :-)Jag älskar Mästarnas Mästare


Det är tredje säsongen för Mästarnas Mästare i SVT. En programserie som började lite i skymundan för två år sedan på en vanlig 20.00-tid mitt i veckan. För er som eventuellt har missat programmet så är det dryga tiotalet före detta framgångsrika svenska toppidrottsmän som lever ihop under några veckor samtidigt som de tävlar mot varandra i ett antal fiffigt konstruerade tävlingsmoment. Varje program avsluats med en nattduell som leder till att en av mästarna blir utslagen och tvingas lämna programmet.

Alla tre säsongerna har visat upp många härliga personligheter och delvis har åtminstone jag fått en ändrad syn på flera av idrottsmännen och kvinnorna, alltid åt det positiva hållet. Det vilar också en mysstämning över programmet vilket personifieras av programledaren, den alltid coola, Micke Leijnegard.

Under årets säsong har vi bland annat fått se den 68-åriga Evy Palm visa att hon fortfarande är oerhört vältränad, vi har sett Ingemar Stenmark fortfarande vara en vinnare, vi har sett Anders Limpar misslyckas med det mesta och inte minst har vi sett vilken skön levnadskonstnär Pekka Lindmark är. Trots att jag dömde Pekka på hockeyplanen i nästan 15 år har jag aldrig kommit honom nära, men jag har förstått nu att det till stor del säkert berodde på blyhet från målvaktsfantomens sida. Det framgår ju också att han lever upp till myten att inte vara något träningslejon, men å andra sidan är han en fantastiskt varm person med underfundig humor.

Den här säsongen har programmet fått en bättre sändningstid, söndagar kl 20.00 men det skulle definitivt fungera som fredags- eller lördagsunderhållning på prime time. Har ni missat Mästarnas Mästare så måste ni bänka er framför TV:n på söndag eller kolla in programmet på SVT Play. Här nedanför finns ett litet smakprov.

//Steven :-)