Stressig fritid

En lördag som borde vara gjord för en promenad, skid-VM på TV och andra rogivande aktiviteter. Icke för mig! Efter en rejäl sovmorgon ska jag stressa iväg till Nyköping och döma en hockeymatch för att därefter ila hem och gå bort till en vän som bor i grannskapet. Även om båda dessa saker är roliga, varför har jag skapat ett liv där jag även stressar på fritiden?

//Steven :-)

Kryssningen lika bra som vanligt

Det finns egentligen inga superlativer kvar att använda vad gäller våra kryssningar. Jag har skrivit många inlägg om hur kul det är, hur bra det är och vilken fantastisk avkoppling det är i kombination med ett underbart nöje.

Den här gången hade vi lyxhytt
vilket var en ny dimension. Dubbelsäng, skumpa och läsk som stod redo i kylen, stort burspråksfönster, spegel i taket osv. Amazing helt enkelt!

Vi bytte bort vår förbokade kryssningsmeny eftersom vi ätit den tidigare. Istället käkade vi båtens bistro och vår grillade oxfilé med bearnaisås var utsökt. De har verkligen bra mat på Paradise.

Vi återsåg Live Company för första gången på nästan åtta månader, vilket var ett ovanligt långt break. Under drygt sex år har det inte gått speciellt många månader mellan alla gånger vi sett dem spela och vi har också haft dem hos oss på flera fester vi ordnat, bl a på Vikingavallen. Den här gången spelade de på duo (vilket de oftast gör) och det var så mysigt att träffa Anders och P-A igen. Det kändes hur vi hade längtat. De levererade massor av bra musik från scenen, men även spex vilket ni kan se prov på här nedanför.

Femstärniga insatser stod också kryssningsvärden Christian Iwung, pubvärden Bengan och ljudteknikern Kenneth Wellvik för. Christian är fantastiskt bra i rollen som kryssningsvärd där han är tydlig. Han är dessutom en grym sångare och under musikfrågesporten gjorde han flera suveräna sånginsatser. När han sjöng Anthem ur Chess var man tvungen att nypa sig i armen för att förstå att det var på riktigt. Bengan har varit trubadur länge och är också en lysande sångare. Han har ju också egna underhållningspass att fylla tillsammans med sin gitarr och det gör han med bravur. Han är så otroligt kraftfull i sitt gitarrspel och det i kombination med sin sångröst är helt enkelt strålande. Kenneth Wellvik jobbar som ljudtekniker på båten, men är också en fullfjädrad musiker som fick/tog chansen att riva av några låtar just under musikfrågesporten. Det är dessutom alltid absolut högsta klass på ljudet när Kenneth jobbar.

En nyhet på den här resan var att man kompletterat det vanliga discot med ett schlagerdisco i puben från kl 01. Ett bra och smart drag där svenska låtar och schlagers blir ett alternativ till den techno som oftast dominerar det vanliga discot.

Jag har filmat en del, både med videokamera och med min lilla digitalkamera. Jag hoppas kunna lägga upp några filmklipp vad det lider. Här under finns redan ett klipp som jag tycker ni ska offra dryga sex minuter på. Rolig underhållning.

Några bilder kan jag också bjuda på. Klicka på bilderna om ni vill se dem i lite större storlek.

//Steven :-)

     
1. Skönt med en riktig dubbelsäng i en hytt som påminde om ett vanligt hotellrum.
2. Skumpan stod på kylning när vi kom till hytten.
3. Spegeln i taket ovanför sängen var riktigt häftig.


     
1. Härligt återseende med Anders och P-A i Live Company.
2. Pubvärden Bengan var grym.
3. Kryssningsvärden Christian var också grym.

  
1. Musikteknikern Kenneth var även han grym.
2. Här sitter jag och Helena under hemresan.


Män som hatar kvinnor

Jag är förmodligen en av de få svenskar som inte läst Stieg Larssons milleniumtriologi. Det har helt enkelt inte funnits tid till detta, men böckerna finns här hemma och snart är det nog läge att hinna läsa den första boken. Filmen med samma namn som den första boken, har ju premiär idag och den röner ett enormt intresse, precis som böckerna gjort. Alla jag pratat med och som läst böckerna säger att de är otroligt bra och jag vill inte se filmen innan jag läser boken. Ytterligare en sak som ska stressa mig....

//Steven :-)