Mer från Tjemaffian Revival

På tal om vårkonserten (inlägget nedanför) har vi de senaste åren haft en sånggrupp med tjejer på skolan. Gruppen har varierat från läsår till läsår eftersom det mestadels har varit tjejer från årskurs 9. Vi har använt dem till lite olika aktiviteter så som adventsgudstjänst, lunchkonserter och lite annat. Dessutom har Tjejmaffian, som vi kallar dem, varit ryggraden i vårkonserten.

Till årets Kultur10 i Strängnäs den 8 maj tog Ellinore initiativ till att förra årets tjejmaffia skulle återförenas, nästan ett år efter att de senast sjöng tillsammans. Efter bara ett par rep tillsammans med Lotta Bergil var de redo att möta publiken i G:a Thomasualan i Strängnäs under namnet "Tjemaffian Revival" och de gjorde verkligen ett bejublat framträdande under 40 minuter och de är sugna på att få stå på scenen tillsammans vid flera tillfällen. Här ser vi deras extranummer, Kom ihåg mig av Lars Winnerbäck, från det uppträdandet.

//Steven :-)


Vårkonserten

Den gångna veckan har vi ju haft vårkonserter i Toresunds kyrka. Sammanlagt fem föreställningar, varav två skolföreställningar har vi klarat av under tre dagar. Totalt har 110 barn och ungdomar deltagit och det har vait massor av jobb in i det sista där vi finslipat på olika detaljer inför varje framträdande för att få till en så bra konsert som möjligt.

Publiktillströmningen har varit bra och reaktionerna från de som sett konserten har varit överväldigande. Jag vet inte för vilken gång i ordningen vi noterar att det finns en sådan enorm potential bland våra elever på skolan och får de bara de rätta förutsättningarna och bra uppbackning kan de nästan försätta berg.

I stort sett har det varit ett helt störningsfritt projekt, i synnerhet sedan vi flyttade in i kyrkan i söndags. Ljudet har varit perfekt och inställningen hos alla medverkande har varit strålande. Som exempel kan nämnas repetitionerna vi hade måndag och tisdag eftermiddag/kväll. Under måndagen hade jag gjort ett schema där 20 minuter var avsatt per låt och ett motsvarande schema för tisdagen där varje akt fick ta 15 minuter, förutom final och några andra större nummer. Vi lyckades hålla repschemat på minuten tack vare fokuserade musiker, elever och ljudansvariga. Under onsdagen hade vi först ett förkortat genomdrag, mest för att våra konferencierer skulle få träna och vi skulle se hur byten av orkestermedlemmar och folk på scenen skulle fungera. Därefter ett genrep och allt satt som en smäck vilket gjorde att vi kände oss trygga inför premiären på onsdagskvällen.

Varje genomdrag och föreställning har sedan följts av en genomgång. Eleverna har lyssnat koncentrerat och tagit till sig av de små korrigeringar som vi önskat göra. Det har handlat om mikrofonplaceringar, i vilken hand man håller mikrofonen, hur man tackar publiken efter en sång osv. Just att kunna ägna sig åt de små, små detaljerna är ett tecken på att det är en produktion i harmoni.

Precis som förra året tycker jag att vi haft ett tilltalande och smakfullt program med musik från 1940-talet fram till idag. Vad det lider hoppas jag kunna bjuda på både ljudfiler (vi har spelat in allt) och filmklipp. Tack till alla medverkande elever, tack till Jens och Åke som körde ljudet, tack till Ulla som höll i sina körer, tack till Ola, Stefan och Fredrik i vuxenorkestern och naturligtvis det största tacket till Lotta som arrangerat och sedan övat med eleverna så att alla 18 sångnumer lät fantastiskt bra.

Här nedanför finns ett gäng bilder. Fler bilder finns på min Facebooksida här och här.

//Steven :-)

Usel bloggare just nu

Ni har hört det förut, men det är bara att ännu en gång konstatera att jag är en usel bloggare just nu. Jag hinner helt enkelt inte även om jag har massor av bloggidéer som ligger och bubblar. Hoppas det blir bättre när när den här månaden är över. Maj är ju en av mina absoluta favoritmånader, men som för många andra är den idiotstressig på många sätt.

Nu hoppas jag att juni blir lite lugnare. Den här veckan ska betyg sättas och omdömen skrivas i skolan, jag har jag ett återbesök på ortopeden på Mälarsjukhuset inplanerat på torsdag. Sedan blir det till att fira min fantastiska dotter Marie-Helene som tar sin sjuksköterskeexamen på fredag. På lördag sätter vi oss på tåget mot Göteborg och är inte hemma förrän på måndag kväll igen. Sedan är det slutspurt i skolan innan avslutningen nästa fredag. Hmm... det kanske fortsätter att vara full fart några veckor till. Nåja, bättre det än motsatsen tycker jag nog trots allt.

//Steven :-)