Solsidan -sjukt hypat men sämre än förra säsongen

Det här inlägget hade jag planerat att skriva redan för två veckor sedan, då Solsidan hade säsongspremiär i TV4. Jag har ju emellertid inte hunnit blogga så mycket och därför föll det sig inte bättre än att inlägget fick dröja till idag och på ett sätt känns det väldigt passande, vilket jag återkommer till.

Solsidan gjorde dundersuccé under förra säsongen med härlig humor. Bra manus och bra skådespelare gjorde att "alla" älskade serien. Därför är det kanske inte överraskande, men ändå ganska tjatigt, när var och varannan skriver på Facebook varenda söndag ungefär: "ikväll är det Solsidan" osv. Nåväl, alla har rätt att skriva vad de vill och jag är också tjatig om många saker så visst kastar jag lite sten i glashus.

Men åter till själva TV-serien. I år tycker jag inte att de kommer i närheten av den klass som serien höll första säsongen. Det första avsnittet var helt okej, det andra sådär och idag var det mördande tråkigt. Till och med seriekaraktären Ove börjar kännas alltför förutsägbar och i övrigt tillförs inget nytt i år. Det är alltid svårt med uppföljare, men kite bättre hade åtminstone jag hoppats på. Nu är det emellertid så att det nästan är som att svära i kyrkan när man kritiserar Solsidan eftersom den är "überhajpad" och det är inne att man ska älska den.

//Steven :-)

Hakuna Matata

Nu har det varit kompakt bloggtystnad från mig under mer än två veckor. Jag är glad att så pass många ändå går in och tittar varje dag och för femtielfte gången lovar jag en uppsnäppning från min sida. Anledningen till att det varit tyst är att arbetet med skolans stora musik- och teaterprojekt tagit all min tid. När vi var inne i den mest intensiva repetitionsperioden jobbade jag bortåt 20 timmar per dygn med produktionen.

Vi är mitt uppe i våra föreställningar och har genomfört två offentliga föreställningar samt två skolföreställningar. Kommande helg arrangerar vi våra tre sista föreställningar och jag konstaterar att ordet succé inte är någon överdrift. Publiken vallfärdar och omdömena är rakt igenom positiva.

Jag har ofta beskrivit det unika i att vi har sådan bredd när vi skapar produktioner på Stallarholmsskolan. Vi exkluderar inte någon utan låter alla vara med som vill det. Den här gången är det 28 elever från årskurserna 6-9 och det har varit en helt obeskrivligt bra grupp att jobba med. Vi har med avsikt valt att låta alla få ungefär lika mycket att göra och även om dessa ungdomar naturligtvis har olika fallenhet för att stå på scenen, så är det obeskrivligt hur samtliga växer under ett projekt av den här typen. Det här är ett minne som de garanterat tar med sig länge, kanske hela livet.

På lördag har vi våra sista föreställningar och därefter fest. Jag vet redan nu att det kommer att bli ett enda stort gråtkalas. Den enorma känsla som bara kan uppstå i en grupp som jobbar mot ett gemensamt mål och som sedan lyckas är helt obeskrivlig. Jag är så oerhört tacksam att jag får vara en del av detta och jag får tårar i ögonen bara av tanken att se hur trygga de här eleverna blivit i vårt arbete. Ingen som inte är inne i produktionen kan nog någonsin förstå hur mycket slit det är på vägen innan det är dags att släppa in publiken, men det är värt varenda svettdroppe.

För mig och min kollega Lotta Bergil har det också betytt att vi ännu en gång bevisat att vi kan dra runt ett projekt i den här storleksordningen. Vi har nu tillsammans ansvarat för två stora scenproduktioner på Vikingavallen och två stora vårkonserter i Toresunds kyrka. Jag jobbar fantastiskt bra och prestigelöst tillsammans med Lotta och ser fram emot många nya produktioner i framtiden.

Den här gången har vi också utmanat oss själva genom att förverkliga en idé som jag fick för ett knappt år sedan, nämligen att göra om tecknade och animerade filmer till att spelas på en scen. Vi har gjort allt från scratch och vi är också mycket stolta över den scenografi vi skapat på Vikingavallen. Nog måste det vara okej att vara stolt när man känner att man lyckats med ett arbete?

Jag lovar att återkomma med fler bilder, och vad det lider filmklipp, från föreställningen. Jag vill också passa på att tacka alla som på något sätt medverkat och alla ni som köpt biljetter och kommit för att se Hakuna Matata.

//Steven :-)


Hela det fantastiska gänget inkl mig, Lotta samt ljud- och ljustekniker.

Födelsedag!

Har åter blivit en ganska usel bloggare, men skyller på det faktum att jag är inne i ett snudd på dygnet-runt-jobb med Hakuna Matata som har premiär på lördag.

Idag har jag emellertid hunnit med att fylla år. Det har varit en trevlig dag som inleddes med frukost på sängen av min älskling och Ellinore. Under kvällen har jag haft besök av Marie-Helene också och igår kväll var Fredrik här.

I presentväg har jag fått en ny klocka och tillsammans med Helena (som fyller den 23 januari) en kaffemaskin. Verkligen uppskattade presenter.

Är också överväldigad av alla hundratals (drygt 300 tror jag...) hälsningar jag fått via Facebook. Jag tror att jag skickat ett tack till samtliga som gratulerat mig den vägen.

Nästa år blir det fest. STOR FEST!

//Steven :-)