Solsidan -sjukt hypat men sämre än förra säsongen

Det här inlägget hade jag planerat att skriva redan för två veckor sedan, då Solsidan hade säsongspremiär i TV4. Jag har ju emellertid inte hunnit blogga så mycket och därför föll det sig inte bättre än att inlägget fick dröja till idag och på ett sätt känns det väldigt passande, vilket jag återkommer till.

Solsidan gjorde dundersuccé under förra säsongen med härlig humor. Bra manus och bra skådespelare gjorde att "alla" älskade serien. Därför är det kanske inte överraskande, men ändå ganska tjatigt, när var och varannan skriver på Facebook varenda söndag ungefär: "ikväll är det Solsidan" osv. Nåväl, alla har rätt att skriva vad de vill och jag är också tjatig om många saker så visst kastar jag lite sten i glashus.

Men åter till själva TV-serien. I år tycker jag inte att de kommer i närheten av den klass som serien höll första säsongen. Det första avsnittet var helt okej, det andra sådär och idag var det mördande tråkigt. Till och med seriekaraktären Ove börjar kännas alltför förutsägbar och i övrigt tillförs inget nytt i år. Det är alltid svårt med uppföljare, men kite bättre hade åtminstone jag hoppats på. Nu är det emellertid så att det nästan är som att svära i kyrkan när man kritiserar Solsidan eftersom den är "überhajpad" och det är inne att man ska älska den.

//Steven :-)