Fredagsuppdatering 28 maj 2021

Fredag igen och jag är tillbaka med en fredagsuppdatering efter förra veckans uppehåll. Min åttaåriga tradition med freddagsuppdateringar har haft uppehåll tidigare och när jag återupptog fredagsuppdateringarna för ett drygt år sedan bestämde jag mig för att det aldrig skulle bli ett måste och förra veckan prioriterade jag annat.
 
Det har naturligtvis hänt massor i mitt liv under de senaste 14 dagarna. Jag tänker inte trötta ut er med allt detta, men det har mestadels varit bra dagar även om vädret varit katastrofalt dåligt för att vara under andra halvan av maj.
 
Den 17 maj firade vi 35-årig bröllopsdag och det påminner mig om när vi firade 20 år som gifta. Då begav vi oss till Oslo eftersom bröllopsdagen sammanfaller med Norges nationaldag. Då var också vädret bredrövligt, temperaturen nådde inte över tio grader och regnet öste ner. Vi får sikta på revansch i Oslo när vi firar 40 år som gifta.
 
 
Vi flyttade vårt firande några dagar till den gångna helgen och vi begav oss till Uppsala. Jag älskar den staden där jag både gjort min militärtjänstgöring och pluggat där. I en av bilderna nedan bodde jag tolv månader 1981-82 då jag utbildades till signalspanare vid S1. Ändå har vi bara varit där en gång tidigare på hotellweekend, men vi kommer garanterat att åka dit vid fler tillfällen framöver. Vi hittade ett favorithotell och dessutom en favoritrestaurang. Sånt är viktigt för oss.
 
 
På vägen till Uppsala stannade vi till på Furuby Gård utanför Örsundsbro. Där huserar Sveriges i särklass mest framgångsrika travtränare, Daniel Redén. Det är alltid en fröjd att hälsa på Daniel och jag imponeras enormt av honom. Om någon människa i Sverige kan prata med hästar, då är det han. Blir du nyfiken på Daniel Redén (det borde du bli) så ska du lyssna på Söndagsintervjun i P1 där han intervjuades för några veckor sedan. Se länk nedan.
 
Daniel tränar en av favoriterna i elitloppet som avgörs på söndag, nämligen den bildsköne Don Fanucci Zet. Jag tror att han har stor vinstchans i loppet trots att han lottades till ett åttondespår i försöket. Jag har flera favorithästar som ställer upp i elitloppet och min önskevinnare, inte lika trolig som DFZ, är Cyber Lane som tränas och körs av Johan Untersteiner. Jag kommer att vara på plats på Solvalla på söndag och det blir första gången sedan januari 2020 som jag ser trav live, vilket ska bli helt underbart. 
 
 
 
På tal om trav så startade mitt delägda kallblod Hibo Bungal förra fredagen. Han travade äntligen ett tävlingslopp felfritt, vilket var första gången sedan den 26 juli 2020 då han vann på Åmålstravet. Dit återvänder han på onsdag då han startar i V86 och mina förhoppningar sträcker sig till att han ännu en gång travar felfritt. Jag längtar för övrigt massor till att få krama om Bungal.
 
På jobbet är vi inne i slutspurten av läsåret. Det har varit ett läsår som påverkats mycket av pandemin där vi haft samtliga högstadieelever på plats samtidigt en enda vecka efter jullovet. Jag tycker att jag har världens viktigaste och bästa jobb, men de senaste dagarna har innehållit många svåra saker att hantera och det påverkar naturligtvis mig. Jag är en människa som i grund och botten vill att alla människor ska vara lyckliga, respekterade och framgångsrika. Jag räds inte de svåra samtalen, men har enormt stor respekt för den som sitter mitt emot mig.
 
Jag har också haft förmånen att ha många diskussioner med elever den senaste tiden. Jag blir så otroligt upprymd av hur kloka ungdomar är och jag inser att vi måste ta deras tankar på allra största allvar, de har mycket att lära oss samtidigt som vi har mycket att lära dem.
 
Veckans fredagslåt är en låt som gjorts i original av The Ark och som lätt platsar på topp-10 över de bästa svenska låtar som någonsin gjorts. Här framförs den av en av mina största favoriter på den svenska musikscenen, nämligen Jessica Andersson.
 
 
Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg och glöm inte det allra viktigaste, nämligen att vara snälla mot människor du träffar.
 
//Steven :-)
 
 
Veckans fredagslåt
 
Jessica Andersson - Calleth You Caommeth I