Fredagsuppdatering 26 januari 2018

Dagarna, veckorna och månaderna rusar fram. Det är fredag igen och därmed dags för fredagsuppdatering denna sista fredag i januari.
 
Jag ser tillbaka på en bra vecka. Känner mig glad och stark. På jobbet rullar det på och just den här veckan har jag lagt väldigt mycket tid på ett särskilt ärende. I övrigt har det varit massor av möten och som jag skrivit tidigare är möten människor emellan väldigt givande. Jag ställs inför väldigt svåra frågor ibland, men sittande mitt emot varandra vid ett bord är det lättare att hitta lösningar jämfört med att prata i telefon eller mejla till varandra. Det är åtminstone min uppfattning.
 
Nu när jag skrev ordet mejl kom jag att tänka på att jag numera konsekvent använder den försvenskade stavningen. Detsamma frestas jag att göra med flera andra ord som vi lånat in från engelskan och jag lutar mig mot Språkrådet som jag ofta konsulterar i den här typen av frågor. Lite ologiskt kan det kanske anses då vi har ord där vi inte försvenskat stavningen, spontant tänker jag exempelvis på jeans.
 
 
Något av det bästa jag vet är att träffa före detta elever som jag haft i skolan. I lördags träffade jag en elev som slutade grundskolan 2008 och alldeles nyss sprang jag på en riktig guldtjej på gågatan inne i Mariefred. Hon slutade nian 2014 om jag inte missminner mig. Jag tänker ofta på dessa möten och på mina egna barn när jag pratar med högstadieelever i min skola. Det finns ingen anledning att gå igång i 180 knyck på varenda litet felsteg som högstadieungdomarna tar. För de allra, allra flesta löser det sig på ett bra sätt med både utbildning och jobb, något som gör mig lugn. Då är det betydligt viktigare att vara rejält skicklig på att upptäcka de ungdomar som av olika anledningar riskerar att hamna snett i samhället och livet. Där måste vi agera snabbt och kraftfullt och ge mesta och bästa tänkbara stöd i tid.
 
Vårt födelsedagsmaraton som jag beskrev förra veckan har fortsatt. Den här veckan fyllde älsklingen år i tisdags och hon fick både presnter och blommor av mig. Igår fyllde min dotter Marie-Helene 29 år och henne ska vi fira senare. Jag belönade henne med ett litet fotocollage på Facebook där den äldsta bilden är från 1994 då hon var fem år och den färskaste bilden är från juldagen. Jag tog också med en av mina favoritbilder på Marie-Helene, nämligen när hon gör ett dyk och i ögonblicket när bilden tas bryter hon vattenytan med  toppen av ett finger. I torsdags fyllde för övrigt även Ellinores sambo Calle år.
 
 
Träningen går strålande. Sex pass den här veckan och totalt 23 pass under 26 dagar hittills i januari. Jag trivs fantastiskt bra på "mitt" gym, World Class i Mariefred. Trevlig personal och många sköna lirare som tränar där. Tre småroliga saker på gymmet har dock slagit mig.
1) De flesta av de som ser på TV medan de löper, cyklar eller liknande tittar på TV6. Jag vet inte om det säger något om gymbesökarna...
2) Det ser oerhört löjligt ut att träna på en crosstrainer. Alltså det är ju bra träning, men så som kroppen rör sig ser det just löjligt ut.
3) Det är lite av ett gubbdagis. Många män som dräller omkring, småsnackar med de flesta, gör något marklyft, fortsätter att småsnacka osv. Jag menar inget negativt med detta, det är ju en del av den gemytliga stämningen.
 
Semifinal i EM för handbollslandslaget ikväll. Det inträffar samma dag som det meddelas att den klassiska handbollsklubben Drott från Halmstad begärts i konkurs. Det känns oerhört ledsamt att detta drabbar en klubb som varit en betydande del av svensk elithandboll under minst 50 år och som vann SM-guld så sent som 2013.
 
Ellinore hänger kvar i toppen på Sörmland Topp 5. Den här veckan är hon tvåa. Rösta gärna på henne genom att skicka ett sms med texten P4Sörm 2 till nr 72250. Det går bara att rösta en gång per telefonnummer.
 
 
Förra veckan glömde jag att publicera ett  tio år gammalt blogginlägg, det tar jag igen genom att bjuda på två gamla inlägg från 2008 den här gången. Bland annat kan jag konstatera att det är tio år sedan som jag började använda läsglasögon.
 
 
Nu vet ni vad jag tänker skriva och det är att ni ska vara snälla mot varandra och ha en riktigt trevlig helg!
 
//Steven :-)