Fredagsuppdatering 27 november 2020

Fredag igen och därmed dags för veckans fredagsuppdatering. Idag kunde man inte tro att det är november. Strålande solsken från en klarblå himmel och ljuvlig hög luft. Det föranledde mig att ta en selfie från utrymningstrappan i skolan och då får ni dessutom ett litet fragment av Malmköping som bakgrund.
 
 
Överhuvudtaget har november varit drägligare än någonsin det här året, denna normalt så mörka och trista månad. Vore det inte för pandemihelvetet så skulle livet kännas buslätt en sån här dag, men det jäkla coronaviruset stjäl mycket glädje på så många olika sätt.
 
Veckan har varit bra! Det började med en lugn helg vilken avslutades med att jag och Helena hälsade på Ellinore som för närvarande bor i Solna. Hon lämnade Paris när det blev en ny lockdown där och hade turen att få tag i en lägenhet genom en tidigare studiekompis.
 
När jag kom hem på söndagskvällen chockade jag kroppen genom att gå och lägga mig tidigt. Jag sover ju i allmänhet alldeles för lite eftersom jag brukar sitta och jobba långt in på nätterna. Det är ett ständigt projekt i mitt liv, att sova mer. Därför är jag glad att jag lyckats följa upp söndagens tidiga sänggående med ytterligare ett par kvällar då jag kommit hyfsat tidigt i säng. Lördagar och söndagar tar jag igen en del genom att ta rejäla sovmorgnar, men jag tror inte att det riktigt räcker för att kompensera.
 
Veckan på jobbet har varit toppenbra. Aningen lugnare tempo än vanligt och jag har hunnit med en hel del tid bland eleverna, både i form av lektionsbesök som att stå och jobba i någon korridor. Det är oerhört berikande och jag tjatar gärna vidare om hur värdefullt och givande det är att samtala med, och framförallt lyssna på, barn och ungdomar.
 
Idag har jag rejält ont i kroppen och det beror på att jag spelat padel fyra kvällar den här veckan. Det är så sjukt roligt och jag skulle kunna spela varenda dag om jag skulle ha tid och möjlighet. Två dubbel- och två singelmatcher har det blivit. Jag spelar mycket singel med min vän Marcus och jag förlorar nästan alltid. Någon match har varit helt jämn resultatmässigt, en match har jag vunnit mot honom och resten (20-25 st?) har jag torskat. Jag är nära nästan varje gång vi spelar, leder i allmänhet varenda set i början för att sedan skrynkla ihop mentalt. Frustrerande då jag anser mig ha bra skalle... Jag krigar vidare och om/när jag bryter förbannelsen hoppas jag att det är proppen ur och att en seger följs av flera.
 
Ni vet väl att jag samlar på bra människor? Idag hade jag tänkt att skriva några rader om en sådan, som inledning på att jag i mina fredagsuppdateringar skulle lyfta fram bra människor som jag samlar på. Det får vänta till en annan gång, men jag tänker försöka krydda mina fredagsuppdateringar med att lyfta fram medmänniskor som betyder eller har betytt extra mycket för mig.

Veckans fredagsskämt:
– Vad heter det vanligaste resedokumentet?
– Oj, det var svårt! Där måste jag nog säga pass.

Veckans fredagslåt hämtar jag från det senaste avsnittet av Så mycket bättre där Benjamin Ingrosso framförde Judy Min vän som Tommy Körberg tävlade med i Eurovision Song Contest 1969, Jag är en hängiven tittare av Så mycket bättre och tycker väl i och för sig att det var så mycket bättre förr... men årets säsong har sina ljusglimtar och jag har blivit så otroligt imponerad av Benjamin Ingrosso. Det är en kille som jag inte tagit på allvar tidigare och lite drygt bara fnyst åt. Nu inser jag att han är jättebegåvad och otroligt skön på många sätt. Förlåt Benjamin att jag inte tidigare tagit till mig din talang och ditt uttryck. Sent ska syndaren vakna...
 
Nu önskar jag alla en riktigt trevlig helg! Glöm inte att vara snälla mot varandra, motsatsen för verkligen inget gott med sig.
 
//Steven :-)
 

Veckans fredagslåt: Benjamin Ingrosso - Judy min vän
 
 
Veckans fredagslåt på Spotify: