Kanonbra start för Allsången

Ikväll var det dags för premiär av en ny säsong av Allsång på Skansen. Det blev ett toppenbra program vilket inte förvånade med tanke på den utlovade laguppställningen av artister. Trots att det var det första programmet så hittade man ett bra tempo hela vägen. Det märktes dock  att det inte var lika mycket publik uppe på Solliden som det brukar vara och naturligtvis var det vädret som skrämde bort många presumtiva åskådare.
 
Jag gillade många inslag i programmet som föredömligt hölls ihop av den allt säkrare Måns Zelmerlöv. Fotbollsmedleyt med Markoolio, E-type, Måns, Arne Hegerfors, Magnus Uggla och Allsångskören var roligt att se och det blev inte för långt, vilket annars kan vara risken med medleyn. Sean Banan är ju störtskön. Magnus Uggla och Edith Backlund var skitbra i sin duett och samma betyg får Laleh. Hon är så underbar och befriande på alla sätt och hennes personliga uttryck blir som en motpol till Agnes. Den sistnämnda är ju också en fantastisk sångerkska som utvecklats massor sedan vinsten i Idol 2005, men trots ett oerhört starkt låtmaterial så känns hon aningen plastig och når inte ut till publiken och ännu mindre ut genom TV-rutan. Det blev extra tydligt, ja till och med plågsamt att se, när hon var ute i publiken och skulle leda Det ska va gôtt att leva som allsång. Hon såg fullständigt ointresserad ut av den publik som hon stack mikrofonen under näsan på. Där hade Sean Banan en hel del att lära ut.
 
Här nedanför mina tre favoriter från dagens sändning, sen fanns det några underbara godbitar bland extranumren i webbsändningen efteråt men de tar jag en annan gång.
 
//Steven :-)