Fredagsuppdatering 27 oktober 2017

Veckans fredagsuppdatering skrivs från rum 926 på nionde våningen på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg. Jag är här tillsammans med min älskade hustru, eller mer korrekt är det hon som är här med mig. I ett par månader har hon sagt att jag måste hålla dessa dagar lediga då hon planerat en överraskning. Vi är bra på sånt, min fru och jag. Helena är lite bättre än jag, men vi är båda bra på att fixa överraskningar åt varandra. Den här gången hade jag inte den blekaste aning om vart vi skulle åka förrän vi satt på tåget från Läggesta. Då var det fortfarande lite öppet, men när vi klev av tåget i Katrineholm för ett andra byte då blev jag säker. Inte mig emot, Göteborg har varit en favoritstad ända sedan jag var liten och otaliga har våra resor varit hit till Sveriges till storleken andra stad. Om det sedan är baksidan eller framsidan får andra tjafsa om, jag ser bara uppsidor med "Tjöttteborrrrg".
 
Vi kom fram igår mitt på dagen och eftermiddagen ägnades dels åt att chilla lite på rummet, men vi gjorde även ett besök i hotellets mysiga spaavdelning. Eftersom jag inte varit med och planerat dessa dagar får jag snällt bara hänga med och ofta får jag bara en tid då jag ska vara klar. Vid 17.30-rycket igår gick vi ut till en pub som ligger ett stenkast från hotellet, nämligen The Flying Barrels. Supermysig pub där vi slog ihjäl någon timme innan vi gick till kvällens restaurang där älsklingen bokat bord. Moon Thai Kitchen var en alldeles underbar restaurang med thailändsk mat. När jag beställde maten upplyste servitrisen mig om att jag valt menyns starkaste maträtt och rekommenderade mig att ta ner kryddningen en aning. Till sist enades vi om att jag skulle få ungefär en fjärdedel av den tilltänkta och ursprungliga kryddningen. Ändå var min mat rejält stark och väldigt god. Efter en mysig kväll var vi väldigt nöjda när vi kröp ner i hotellsängen för att inte vakna förrän tio timmar senare...
 
Idag har vi promenerat runt i ett höstvackert, men nästan sensommarvarmt, Göteborg. Grymt fint väder alltså och det har vi firat med lite shopping, fika på kondis, en eftermiddagsöl på puben och just när detta skrivs får jag instruktioner från älsklingen om kvällens planer. Jag är sjukt nyfiken, men älskar att inte ha kontrollen utan bara låta det ske. Detta sagt av en man med i vanliga fall ett enormt kontrollbehov.
 
När vi gör roliga saker tillsammans har det blivit som en extra kul grej att ta många selfies. Eller heter det selfie när man är två på bilden? Groupie? Någon som har ett bra förslag på vad man kalla en selfie/groupie med två personer? Några av våra selfies som vi hunnit ta på drygt ett dygn publiceras här nedanför.
 
 
I all enkelhet vill jag tacka för alla positiva reaktioner jag fick efter att ha tagit upp MeToo-ämnet i förra veckans fredagsuppdatering. 
 
Jobbveckan har ju inte varit så lång för mig vilket jag nästan skäms för när jag vet hur hårt mina medarbetare samtidigt sliter. Det här har också varit en sådan vecka då jag tvivlat på min egen kompetens och min förmåga att leda en svår verksamhet. Att vara rektor för en grundskola är minsann ingen promenad i parken, men jag vet ju att jag egentligen kan vara ganska bra på det...
 
Förra söndagen var det dags för barnbarnsbesök igenSixten och Elvira var hos oss. Underbart!
 
 
Fem raka träningspass lördag-onsdag innebar 27 km löpning fördelat på 5, 9 och 13 km och därutöver två styrkepass. Det är nära nu... nästa träningspass är nr 200 under 2017. Planen är att detta jubileum genomförs i form av 7 km löpning.
 

Jag älskar metahumor! Kan det bli mera meta än att skicka ett mejl till sig själv och få ett autosvar från sig själv på mejlet man själv skickat till sig själv?
 
 
Nu ska vi strax bege oss ut i Göteborgsvimlet igen. Var snälla mot varandra och ha en riktigt underbar helg.
 
//Steven :-)

Kommentera här: