Ogenomtänkt insändare om vindkraft

Jag har förstått att det rasar en oerhört infekterad strid om vindkraft i vår kommun. Jag tänker inte ge mig in i den diskussionen mer än att jag principiellt är väldigt positiv till att det satsas på förnyelsebara energikällor. Min fru förfasas dock över det faktum att rotorbladen på vindsnurrorna halshugger fåglar som råkar vara på fel plats vid fel tillfälle....

Hur som helst så läste jag en insändare i vår lokaltidning om vindkraftsetableringen. Jag har berört ämnet tidigare att det är stor komik att läsa många av insändarna i tidningen och denna var inget undantag. Insändarskribenten tyckte det var fel att bygga vindkraft eftersom det skulle vara ett givet mål om det blir krig, vilket därmed skulle slå ut vår energiförsörjning. Då undrar jag bara vad herr insändarskribent vill ha istället? Kärnkraft kanske? Det skulle vara ganska mycket farligare ifall det blev ett anfall mot Sverige. Inte bara vår energiförsörjning som slås ut, utan vi skulle också få massor av livsfarlig radioaktiv strålning över stora delar av landet. Inget nobelpris till den skribenten!

//Steven :-)

Pinsamt Hedman

Det blir åtal mot Magnus Hedman för dopningsbrott. Redan den 15 maj skrev jag här i bloggen om att den f.d. landslagsmålvakten i fotboll blivit tagen av polis där han misstänktes för narkotika- alterantivt dopningsbrott. Hedman, som f.ö. varit ambassadör för organisationen Ren Idrott (men nu naturligtvis fått sparken), gör ett klassiskt misstag och nekar. Han skyller på att han måste fått i sig den anabola steroiden via något amerikanskt kosttillskott. Kan det bli pinsammare? Berättigade frågor jag ställer mig:

- Marknaden är full av kända och bra kosttillskott. Varför i så fall köpa något amerikanskt med okänt innehåll?
- Trots att inte polisen kan bevisa att det var Hedmans byxor som fanns i hans bil, så innehöll dessa byxor (exakt i Hedmans storlek) 55 tabletter innehållande anabola. Hedman skyllde på att det var en kompis byxor, men jag undrar hur det kunde slumpa sig så att Hedman hade samma ämne i kroppen som fanns i dessa tabletter?
- En anledning till att just Hedmans stoppades på en bensinmack och tvingades till provtagning var ju att polisen spanat mot en langare där Hedman varit en frekvent gäst. Varför säger han inte det när han gråter ut och låtsas vara oskyldig?

//Steven :-)

Kan Söderling skrälla igen?

Robin Söderling möter under måndagen Roger Federer i åttondelsfinalen på Wimbledons centrecourt. Man kan ju bara beklaga att Robin hade oturen att hamna på samma åttondel som den femfaldige Wimbledonmästaren, det var ju trots allt bara en risk på åtta. Faktum är att Robin ofta haft just denna otur att få maximalt svåra lottningar i grand slam genom åren, men kanske kan det vara ett gott omen att lottningen såg precis lika dålig ut i Paris där han hade den, vad man trodde, oövervinnlige Rafael Nadal på andra sidan nätet i åttondelen. Vi vet hur det gick då och självklart har Robin chansen även mot Federer, även om den känns mikroskopisk. Större under har emellertid skett och kan Söderling fortsätta på den inslagna vägen att hålla huvudet kallt och fokusera på sitt eget spel samtidigt som hans serve biter, ja då kan det vara skrälläge även denna gång.

//Steven :-)