Träningsåret 2019

Jag har inte sammanfattat träningsåret 2019 här i bloggen, men det vill jag gärna göra för dokumentationens skull.
 
Jag hade ett helt skadefritt år. Mina tidigare besvär, främst med gubbvad och känningar i baksidan av låret var borta. Beträffande gubbvaden vidtog jag tre förändringar för 1,5 år sedan.
1. Jag började använda kompressionsstrumpa vid all löpning.
2. Jag äter magnesiumtillskott.
3. Jag är extremt noggrann med att göra excentriska övningar som är bra för hälsena/vad.
 
Totalt fick jag ihop hela 275 träningspass vilket motsvarar nästan 23 pass/månad. Jag låg på 151 vid halvårsskiftet, men klarade inte av att hålla uppe den volymen. Det är ändå all-time-high för mig. Spå här ser antalet träningspass ut under året och faktiskt ända från 2008.
 
 
Löpning och styrketräning är mitt huvudfokus även om det kan bli lite cykel också. Jag försöker springa 60 % av passen och styrketränar resterande. Jag har aldrig sprungit så här lång sammanlagd sträcka som jag gjorde under 2019 och jag slog mitt rekord från 2008 med nästan 35 mil. Totalt fick jag ihop drygt 160 mil.
 
 
Jobbet jag gjorde med att förändra kosten från och med augusti 2018 fortsatte och i mars nådde jag mina lägsta vikter med 81,2 kg den 29 mars som den allra lägsta vikten. Tyvärr smög det lite uppåt under sommaren och efter vår medelhavskryssning i början av september lyckades jag aldrig hitta tillbaka till den nivå där jag vill ligga. Jag började helt enkelt att slarva med maten och nu har jag en utmaning framför mig att hitta tillbaka till nivån 81-83 kg. Jag vet ju exakt vad jag behöver göra och jag bör kunna vara där i april. Så här utvecklades vikten under året.
 
 
//Steven :-)