Värt att vara trött idag

Det blev inte så mycket sömn inatt
eftersom jag bestämde mig för att följa damernas OS-final i curling. Vilken rysare det blev. Sverige kändes slaget flera gånger under de sista omgångarna och var rejält i brygga under den sista ordinarie omgången. Ändå lyckades tjejerna krångla sig ur det greppet och få fram en skiljeomgång. Där hade jag inte speciellt stora förhoppningar eftersom Canada hade sista sten och inför just den sista stenen pekade alllt på att guldmedaljerna skulle stanna hos värdlandet. Det omöjliga hände dock och Canadas skipper Cheryl Bernard gjorde en ödesdiger miss som placerade guldmedaljerna hos Anette Norberg, Anna Le Moine, Cathrine Lindahl och Eva Lund.

Curling är ju en sport som lever upp under OS och som gör sig väldigt bra i TV. Visst är det lite segt innan man kommer in i de avgörande omgångarna, men de små marginalerna gör en curlingmatch oerhört spännande.

Ett guld är alltid ett guld och det kunde även blivit ett brons genom herrlaget, som har framtiden för sig och är mogna för guld i Rysland om fyra år. Då tror jag inte att Anette Norberg och hennes tjejer längre finns med, men förhoppningsvis kommer det fram en ny generation även på den kvinnliga sidan.

//Steven :-)

Kommentera här: