Fredagsuppdatering 26 maj 2023

Den sista fredagen i maj för detta år och i förrgår var det sju månader till julafton... Förlåt, kunde inte låta bli. Faktum är ju att vi just nu befinner oss i den vackraste och bästa av tider på året. De kommande fyra veckorna är magiska och det gäller att stanna upp och njuta.
 
Jag har varit ute i skogen idag tillsammans med älsklingen och plockat liljekonvaljer. Fick lite dåligt samvete efteråt då jag hade en aning om att de numera är fridlysta i Södermanlands län. En koll på Naturvårdsverkets hemsida gav dock svar. De är fridlysta, men bara från att grävas upp med rötter samt att plocka och säljas kommersiellt. Under hela min uppväxt har vi haft obegränsat med liljekonvaljer i vår skogsbacke i anslutning till där vi bor. Sedan försvann de... skövlade... naturligtvis på grund av de förbannade vildsvinen. Även om marodörerna till grisar fortfarande härjar i vår skog har det återuppstått "öar" med liljekonvaljer. Jag är så glad för detta eftersom de är min favoritblomma, både sett till doft och hur vackra de är. Btw gjorde jag och min kusin Peter business på liljekonvaljer för 50 år sedan då vi plockade i "vår" skog och sedan lät min mamma sälja dessa på torget i Mariefred där hon jobbade just med torghandel åt min farbror.
 
 
Veckan i övrigt har inte så jättemycket att rapportera. Det har varit upp och ner på jobbet av en mängd olika orsaker, men jag tycker ändå att veckan slutade i dur. Igår var jag dessutom på en trevlig och jobbrelaterad middag tillsammans med mina rektorskollegor och styrelser på olika nivåer inom vår lilla skolkoncern. 
 
Jag har tränat bra på gymmet under veckan och haft kontakt med en fysioterapeut för att få hjälp med min skadade hälsena. Nästa vecka väntar besök hos just fysioterapeuten i Södertälje för min hälsena, besök på Capio Artro Clinic (Sophiahemmet) för mitt onda vänsterknä och en (onödig) slätröntgen av samma knä.
 
Hörrni gott folk! Nu tar vi helg och glöm inte att vara snälla mot varandra. För oss travälskare väntar elitloppet den här helgen. Trevlig helg!
 
//Steven :-)