Fredagsuppdatering 30 oktober 2020

Min första fredagsuppdatering här i bloggen sedan den 31 maj 2019. Känns ovant att skriva i bloggen igen, men samtidigt väldigt bra. Egentligen ogillar jag att titta bakåt, jag mår dåligt av att inse hur dagarna, veckorna, månaderna och åren flyr undan i allt snabbare takt, men ändå uppskattar jag många av de inlägg jag skrivit sedan bloggen såg sitt ljus vid nyåret då 2007 övergick till 2008. Jag skulle vilja blogga mycket mer frekvent, men har inte valt att prioritera det. Blev dock påmind av några elever i årskurs 9 som hade koll på att jag har en blogg, de tyckte definitivt att jag borde väcka liv i den. Sagt och gjort, den här veckan ligger fredagsuppdateringen här sitället för som filmklipp på Facebook.
 
Bra vecka! Eleverna har varit lediga och jag hade också ställt in siktet på mycket ledighet. Så blev det tyvärr inte, jag har varit på jobbet alla dagar utom igår men då satt jag hemma och jobbade istället. Ändå bra vecka som sagt. Har hunnit få undan en hel del surdegar och även om det finns flera måsten att hugga tag i, känns det alltid lika bra att hinna ikapp med sådant som lätt hamnar på "to-do-listan" och stannar kvar där.
 
En hel del padel har det också blivit. Jag spelade söndag, måndag och onsdag. Roliga singelmatcher och det känns i kroppen att det varit mer intensivt än vanligt med padelspelandet. Hade även en tid igår, men den bokade jag av då jag inte orkade jaga motståndare när de som jag oftast spelar med inte var tillgängliga. Tur det kanske, jag har fortfarande träningsvärk efter de tre matcherna på fyra dagar. På söndag är det dags igen, men då kör jag dubbel vilket inte alls är lika slitsamt som att spela singel.
 
Min delägda travhäst Global Boom startade på Åby i onsdags och det blev tyvärr galopp på upploppet. Finns inte mycket mer att kommentera om det. Boom kommer garanterat igen. På tal om trav presenterades utredningen om Propulsion och den nervsnittning som gjordes på honom i USA för drygt fem år sedan. Hela den sorgliga och tragiska historien orkar jag inte ens tänka på, men "Proppen" är en av de mest fantastiska hästar som äntrat en svensk travbana, åtminstone under 2000-talet. och jag nöjer mig med att visa en bild på honom tillsammans med mig från maj 2019 då jag hälsade på hos Daniel Redén på Furuby Gård utanför Örsundsbro.
 
 
Smittspridningen av covid-19 har tagit rejäl fart igen och jag har sagt det förut och upprepar det gärna igen. Det är märkligt hur oförsiktiga människor blivit. Jag blir galen på närgångna människor som inte har respekt för smittan, inte minst i affärer. Härom dagen var jag på väg ut från Stora Coop i Strängnäs. Där har de en "snurrdörr" med fyra tårtbitar och jag tycker att man på sin höjd kan vara två i varje tårtbit om man är i varsin ände. När jag skulle gå ut kom det en kille och klev in i samma tårtbit som där jag befann mig och han gick precis i rygg på mig. Bara ett av mängder med exempel på folk som blivit så nonchalanta kring detta. Hur svårt kan det va?
 
Ni som följt mina fredagsuppdateringar vet att jag gjorde en magnetröntgen av mitt knä för några veckor sedan och jag har räknat med en meniskoperation för att sedan kunna springa igen. Nu har jag fått besked av min ortoped att menisken inte mår så bra, men att det också finns förslitningar på insidan av knät som troligen inte blir avhjälpta med en titthålsoperation. Jag blev grymt besviken då han ordinerade tre månader med rehabträning för att se om det hjälper. Det känns rent ut sagt som piss att jag inte får en operation, åtminstone inte i nuläget.
 
Jag har ju en följare som heter Mats Altebo, känd/ökänd av alla i Strängnäs med omnejd, som alltid har synpunkter på mina i hans tycke mesiga fredagslåtar. Idag ska jag gå Mats lite till mötes i så motto att det blir en underbar låt som jag älskar och alla känner igen, men i en punkig version signerad Joey Ramone
 
Nu önskar jag alla er en riktigt trevlig helg. Hata mindre och var snälla mot varandra, det behöver den här världen.
 
//Steven :-)

Veckans fredagslåt: What a Wonderful World - Joey Ramone

 
Spotifylänk till veckans fredagslåt: