Fredagsuppdatering 24 september 2021

Exakt tre månader till julafon idag... reprisvarning på att säga att tiden går snabbt, men det är faktiskt löjligt hur snabbt veckorna raskar undan.
 
Jag ser tillbaka på en riktigt bra vecka. Dels har jag kommit igång med padeln igen och spelat både onsdag och torsdag. Dels har det varit ännu en bra vecka på skolan även om jag bara var där måndag-onsdag. 
 
Anledningen till att jag inte var på plats torsdag-fredag är att jag börjat en kurs på Uppsala Universitet. Det är Fortbildning för rektorer som löper till början av maj och förutom en massa läsande, en hel del skrivande dessutom innehåller fyra stycken tvådagarsstudier på plats. Det sistnämnda var en sanning med modifikation då de två första kursdagarna har varit på distans via Zoom.
 
Jag har verkligen längtat efter att plugga igen. I mångas öron låter det säkert konstigt, men sedan jag tog min rektorsexamen i maj 2017 har jag längtat varenda dag efter att åter få umgås med andra rektorer och diskutera allt som har med skolledarskap att göra. När man dessutom får möjlighet till detta utifrån intressant litteratur och under kompetenta lärare från rektorsprogrammet, ja då blir det inte så mycket bättre.
 
 
Kursen bedrivs på vad som kallas avancerad nivå. Det blir man varse, om inte förr så när man tvingas hugga tag i vetenskapliga forskningsöversikter. Jäklar vad fokuserad man måste vara för att förstå vad som skrivs. Då är all "vanlig" litteratur betydligt mer lättillgänglig.
 
Våra små underbara valpar har hunnit bli 2½ veckor och de växer så det knakar. De vägde en bit under 200 gram när de föddes och nu är de uppe i 700 gram. Ett par av dem börjar öppna sina ögon och snart kan jag lova att det är full fart.
 
 
Jag vill passa på att skicka ett grattis till min älskade son Fredrik som fyller 36 år idag. Det känns helt overkligt att det redan är 36 år sedan som han föddes, jag minns det nästan som igår.
 
 
Veckans fredagslåt blir en hyllning till en mycket uppskattad visartist som gick bort förra helgen. Mats Paulson lämnar ett tomrum efter sig och han har på ett speciellt vis varit närvarande hemma hos oss när barnen växte upp. När barnen hade haft skolavslutning åkte vi alltid hem och fikade tillsammans och lyssnade på två speciella låtar. Den ena var Mitt sommarlov med Anita Hegerland, den andra var Barfotavisan med just Mats Paulson.
 
Nu önskar jag just dig en trevlig helg! Var rädd om dig och var snäll mot de människor du möter.
 
//Steven :-)