Fredagsuppdatering 31 mars 2023

Ännu en vecka har passerat och mars drar snart sin sista suck för det här året. Förr betraktades mars som en vårmånad, men som jag varit inne på många gånger tidigare sker allt oftare en förskjutning och under den mörka perioden 2022-23 har vi haft mer vinter i mars än någon annan gång den här säsongen. Mörkret har dock i allt större grad fått ge vika för ljuset och trots snö och flertalet köldgrader är ljuset tillbaka och helar oss, åtminstone mig.
 
Veckan har varit bra och sett utifrån hur fredagsuppdateringarna presenteras, började den i lördags. En dag som jag tillbringade på Solvalla där det arrangerades finaler i Svenska Travligan (V75) samt fina tre- och fyraåringslopp i något som kallas Margaretas unghästserie. När jag är på trav kan jag absolut se tjusningen i att exempelvis sitta på en restaurang och ha det ombonat och äta dyrt (prissättningen på Solvalla är sjuk!), men allra bäst trivs jag i närheten av hästarna och de aktiva. Jag gillar att knalla runt på stallbacken, snacka med tränare, skötare, mediafolk, ägare och annat löst folk som dräller runt på en stallbacke. Och sen alla fina hästar... vilka magiska djur de är. Vackra! Muskuklösa! Uttrycksfulla! Utifrån respektive individs förutsättningar gör de alltid sitt bästa och vad mer kan vi egentligen begära? Jag hoppas snart hinna ta tag i mitt mål att få möjlighet att börja köra häst igen, det var längesen och det är något jag längtar så mycket efter.
 
 
Bilder från förr, en tid jag längtar tillbaka till.
 
Ett glatt besked den  här veckan var att kryssningsfartyget Birka, som vi upplevt så oerhört många fina stunder på, har sålts till Gotlandsbolaget. Hon har inte varit i trafik sedan pandemin bröt ut och sedan dess legat vid kaj i Mariehamn. Om ett år sätts hon i trafik igen med rutter från Stockholm (Värtahamnen) till Mariehamn och Visby. Jag längtar så mycket!
 
 
Veckan i övrigt har tuffat på. Jag har som vanligt jobbat alldeles för mycket och jag har som vanligt sovit alldeles för lite. Tyvärr har det inte blivit någon padel, men jag har besökt gymmet tre kvällar. Jobbet ja... jag planerar en hel del förändringar i vårt sätt att jobba på skolan och känner mig så grymt inspirerad. Inte bara för att jag ska skapa mig en rimligare tillvaro med mindre jobb och mer sömn, utan framförallt för att verksamheten jag ansvarar för ska bli bättre. Det var längesen jag ens orkade känna mig så taggad som jag gör nu och mina förhoppningar är högt ställda.
 
Roligare än så blir inte min fredagsuppdatering den här veckan. Ikväll har vi besök av bästa Adrian, ett av våra fyra fina barnbarn. En fredagskväll med honom är som att vinna högsta vinsten och han stannar till imorgon. Trevlig helg och glöm inte att vara snäll! Hat och ondska har vi nog av ändå i vår förgängliga värld.
 
//Steven :-)