Så ska det låta

När ett av favoritprogrammen är slut (På spåret) är det dags för nästa att ta vid. Jag pratar om Så ska det låta med Peter Settman som eminent programledare och Stefan Gunnarsson samt Putte Nelson som pianovirituoser vid flyglarna. Jag hör till dem som älskade Peter Harrysson, men samtidigt vinner programmet på förnyelse och Settman har verkligen axlat manteln på ett suveränt sätt.

Ikväll var det alltså säsongspremiär och jag är nöjd med vad jag fick se. Eftersom kvällstidningarna fyller sidorna, både i tidningarna och på webben, om skitprogrammet Let's dance så analyserar jag i korthet Så ska det låta:

- Marie Lindberg har en totalt värdelös sångröst vilket var väldigt tydligt ikväll samt noll i utstrålning vilket var precis lika tydligt. Snacka om att "skolfröken" för alltid kommer att vara en one hit wonder med sitt melodifestivalbidrag Trying to recall.
- Chris Lind är en härlig entertainer som dock var dålig förlorare (trots att han var med och vann) och dessutom väldigt ogenerös. Visst var han lik Olof Mellberg?
- Danny från Idol (kan inte stava efternamnet) var klen. Det är en jäkla skillnad att vara med i Idol och att vara en artist som når ut i ett "riktigt" underhållningsprogram där konkurrensen kommer från fullblodsproffs. Hittills anser jag bara att Sebastian och Måns Zelmerlöv, samt till viss del Darin,  har lyckats med det av alla som kommit från Idol. Danny var ganska kass och hade han lagt lika mycket energi på att utveckla sig som artist som han gjort på blekmedel till hår och tänder hade han gjort ett bättre intryck.
- Sonja Aldén ägde kvällen. En tjej som fått kämpa länge med sin karriär och därmed fått mängder av erfarenhet som hon hade nytta av i detta sammanhang. Det var emellertid ganska komiskt då hon försökte rätta Peter Settman då han sa att de hade sjungit Kung för en dag av Magnus Uggla. Hon framhärdade att det var Kung i baren och det tror ju 98% av Sveriges befolkning att låten heter, men självklart heter den Kung för en dag.

Vill bara kort nämna också att Robin Paulsson var lika bra som vanligt i det efterföljande Robins. Skön snubbe!

//Steven :-)