Fredagsuppdatering 26 februari 2021

Då är vi framme vid sista fredagen i februari. Idag har lönen kommit in på kontot och jag har nästan som en tvångstanke att skriva varje år att februarilönen är årets bästa eftersom den ska räcka kortast tid...
 
Jag har en alldeles utmärkt vecka bakom mig. I skolan har eleverna och nästan all personal haft sportlov. Även jag hade väl en ambition av att kunna vara ledig några dagar, men av det blev det intet. Den främsta orsaken var att vi är mitt inne i en så kallad tillsyn av Skolinspektionen, något de gör regelbundet på alla skolor för att upptäcka eventuella brister. I det arbetet behöver de ha in  dokumentation, uppgifter och svar på mängder av frågor. Det tar sin lilla tid att ordna med det, men nu är det gjort. Under vecka 10 kommer de att genomföra intervjuer med mig, lärare och elever. Spännande!
 
Veckan har naturligtvis också innehållit padel. Tre matcher, tre segrar även om en av segrarna var riktigt knapp. Det är så grymt roligt att spela padel och jag fattar att alla ni som inte spelar padel tycker att vi som är frälsta tjatar alldeles för mycket om det. Det är lite som det var med golfen för 25 år sen och alla skulle spela golf, dessutom krydda det med att berätta om varenda slag och alla om och men i efterhand. Trots padel sviker jag inte gymmet utan har varit där tre gånger sedan den senaste fredagsuppdateringen och imorgon är det dags igen, men shit vad jag saknar att kunna springa.
 
Skid-VM har startat och även om resultatlistorna är mer förutsägbara än i exempelvis skidskytte så är det en sport jag älskar att se på TV. Sverige har ju redan ett guld genom Jonna Sundling och jag är så glad för hennes skull. Jag lekte skidexpert och förutsåg redan efter kvartsfinalen att hon skulle ha bäst chans av de svenska tjejerna att stå som slutsegrare och skrev på twitter att "det fanns väldigt mycket sparat i kvarten och benen såg ut att kunna explodera av inneboende kraft och form." Kul att även en blind höna kan hitta ett korn... OBS! Hönan är jag, inte Jonna.
 
 
En annan humörhöjare under veckan var att barnbarnen Adrian och Axel tillbringade ett dygn hos oss. Skönt när vi har möjlighet att avlasta hårt arbetande småbarnsföräldrar.
 
Ikväll inleder ett av mina absoluta favoritprogram på TV en ny säsong. Bäst i test med en nya tävlande, men fortfarande med Babben Larsson och David Sundin vid rodret. Bra "svensson-TV"!
 
 
Jag älskar ju frågesport inom allmänbildning och har därför startat en egen tävling i form av ett seriesystem på Vetgirig.nu Vi har nyss avslutat säsong 4 och jag lyckades bärga min tredje titel i högsta divisionen. Vill du vara med och tävla? Regga dig här >>
 
Det var lite smått och gott från veckan som gått. Nästa vecka kommer det kanske en ny fredagsuppdatering.
 
Veckans fredagslåt blev jag inspirerad till att ha med då min dotter Ellinore skickade härliga vårbilder från ett då artongradigt Paris, där hon bor. Den här låten skrev Barbro Hörberg när hon bodde i Paris och Ellinore har ju sjungit mycket av Barbro Hörberg, ja t.o.m. satt upp en musikteater baserad på hennes texter och visor. Ellinore kan också, nu när hon upplever våren i Paris, förstå hur Barbro blev inspirerad till texten. Därför är det Ellinore som framför veckans fredagslåt i en inspelning som snart har fem år på nacken.
 
Var snälla mot varandra, håll avstånd och ha en trevlig helg!
 
//Steven 
 
 
Veckans fredagslåt
 
Ellinore Eriksson - Med ögon känsliga för grönt