Fredagsuppdatering 27 maj 2022

Så har vi kommit fram till den sista fredagen i maj och tiden fullständigt forsar fram. Om fyra veckor har vi midsommarafton...
 
Den här fredagen torde vara årets minst produktiva vardag i Sverige. Klämdagen mellan "kristi flygare" och helgen är det väl inte många som jobbar, såvida man inte jobbar inom handeln, servicenäringen eller vården.
 
Sedan förra fredagen har det inte hänt särskilt mycket som sticker ut i mitt liv. Lördagen var emellertid trevlig då vi firade vår svärson Jonas som hade fyllt år veckan fre. Mycket trevligt och ett alldeles för välfyllt fikabord med en tårta som smakade himmelskt. Söndagen ägnades dels åt årets första och ovanligt sena premiärgräsklippning, dels åt arbete.
 
 
Veckan i skolan var kort. Tre dagar innan elever och personal fick en långhelg med ledighet. I tisdags arrangerade vi något vi kallar Europaskolans kväll. Det var nypremiär på denna aktivitet som vi körde 2018 och 2019, men som sedan varit inställd två år pga pandemin. Det blev en väldigt trevlig kväll.med mängder av besökare, glada elever och engagerade medarbetare.
 
 
Torsdag-fredag har jag ägnat åt jobb, men framförallt åt plugg. Ikväll (fredag) kl 23:59 är det deadline för inlämning av slutuppgiften på utbildningen Fortbildning för rektorer som jag gått under året. Jag chockade mig själv genom att skicka in uppgiften redan på eftermiddagen idag och nu är det bara att invänta bedömningen. Jag har en god känsla och det blir slutpunkten för en väldigt bra utbildning som fördjupat mina kunskaper.
 
Nu önskar jag just dig en trevlig helg. Glöm inte bort att vara snäll och gör gärna någon god handling för någon annan. Dessutom måste du komma ihåg att vara snäll mot dig själv. Veckans fredagslåt blir ett klipp från den gångna säsongen av På Spåret där den grymma duon Vargas & Lagola framförda Lionel Richies underbara Say you, Say me
 
//Steven :-)
 
Veckans fredagslåt
 
Vargas & Lagola - Say you, Say me