Fredagsuppdatering 2 februari 2018

Fredag som övergått till lördag när denna fredagsuppdatering skrivs. Jag ser att ni är ett gäng som varit inne och kollat om fredagsuppdateringen kommit upp, men tyvärr blev jag sen med den idag.
 
Förseningen beror på att jag bara vände hemma efter jobbet för att sedan bege mig till en mycket trevlig tillställning tillsammans med både gamla och nya vänner. En av mina tidigare kollegor och medarbetare på Stallarholmsskolan, Lisa Rådmann, har nämligen slutat på skolan efter 20 år (så när som på tre dagar) och nu hade fina vännen och musikläraren Lotta Bergil ordnat en liten avskedsfest. Förutom nämnda duo var ytterligare tre tidigare kollegor/medarbetare till mig på plats (Ami, Anna och Sofia) och självklart Lottas man Stefan. Dessutom två av Lisas (före detta) kollegor som börjat jobba på skolan efter att jag slutat (Anne och Sandra) samt sist och inte minst Tor som var rektor under mängder av år på Stallarholmsskolan och som är den enskilda person som betytt mest för mig och min karriärsutveckling. Vi lagade mat tillsammans, vi hade en lättsam tipspromenad om Lisa (som Lisa vann förstås!), vi snackade och vi sjöng massor tillsammans. En kväll bland fina vänner som jag kommer att minnas länge.
 
Tillbaka till förra veckan då det var rejält blåsigt några dagar. En morgon fick jag ett sms av min svärdotter Emelie efter att hon och mitt barnbarn Sixten gått till skolan. Älskade unge! <3
 
 
Den gångna helgen busade jag och älsklingen till det och begav oss på en spontankryssning med Birka. Vi bestämde oss inte definitivt förrän sent på fredagskvällen och kryssningen var inte dyr direkt. 30 spänn totalt inklusive bussanslutning, men naturligtvis exklusive mat. Vi hade ett superroligt dygn på båten där vi upplevt så många underbara och galna kryssningar, men som vi inte åker lika frekvent med längre.
 
 
Veckan har varit en normalvecka med, som vanligt, massor av möten och samtal. Det bästa samtalet hade jag med en elev i årskurs 7. Så klok och insiktsfull. Det samtalet gav mig oerhört mycket kunskap om vår skola och att lyssna på dem vi finns till för är viktigare än vad många kanske tror. Barn och ungdomar är verkligen kloka och samtidigt enormt spännande. Jag älskar verkligen mitt jobb!
 
Tränat har jag naturligtvis gjort, men "bara" fyra pass. Mycket löpning den här veckan och jag landade på totalt 28 km tisdag-torsdag. När jag summerade januari kunde jag konstatera att jag tränat 25 pass under månaden vilket kan jämföras med 22 pass förra året. 
 
På onsdag är det dags för Hibo Viking att årsdebutera och han gör det i ett lopp på Bergsåker. Han har haft en tuff vinterträning, men också fått några snabbjobb. Som jag berättat tidigare är han kastrerad vilket vi hoppas ska göra att han blir mer stabil. Jag tror att han behöver något lopp i kroppen innan han är segermogen, men man ska aldrig säga aldrig. Han har galopperat bort mycket pengar och ur den synvinkeln står han billigt inne i loppet där han som fyraåring bara möter äldre hästar.
 
 
Ny vecka och självklart ska ni fortsätta att rösta på Ellinore som ligger kvar på Sörmland Topp 5. Den här gånger skickar ni ett sms med texten P4Sörm 3 (OBS! mellanslaget) till nr 72250.
 
 
Under de senaste veckorna har vi bokat två semesterresor. Vi ska åka till Kroatien i maj och till Rhodos i september. Jag är på riktigt så oerhört ödmjuk och tacksam över att vi kan unna oss sådan lyx som inte är alla förunnat. Tro mig! Jag vet också hur det är att leva med en knapp ekonomi och är tacksam för den erfarenheten.
 
I mina fredagsuppdateringar uppmanar jag alltid er att vara snälla. Det är inte lätt alla gånger och även jag trillar dit ibland genom att fälla taskiga kommentarer irl eller på sociala medier. Jag tränar dock ständigt på att vara snäll i alla olika situationer och det har gjort mig till en mer tolerant människa. Hoppas ni gör detsamma, att mötas av snälla människor  blir åtminstone jag stärkt av.
 
//Steven :-)

Kommentera här: