Charlotte Kalla!

 
Underbara Charlotte som kämpat sig tillbaka till världstoppen och idag vann ett VM-silver på 10 km klassiskt. Det finns inte ord för hur mycket jag unnar henne framgångarna hittills under VM, brons i skiathlon också, och särskilt efter den oroväckande och snudd på traumatiska säsongsinledningen hon hade.
 
Oerhört kul också att Anna Haag äntligen är tillbaka på en nivå strax under de allra bästa. Dagens femteplats var verkligen mersmakande och även för henne känner man lite extra efter ett antal struliga säsonger.
 
Som jag varit inne på tidigare är jag däremot oförstående till att Stina Nilsson väljer att åka alla distanser. Av toppåkarna är hon i princip ensam om det och förklaringen är enkel: Det sliter för mycket! Hon borde stått över skiathlonen för att vara fräschare inför dagens millopp där hon kunnat vara topp-6 och framförallt inför stafetten. Minns att Charlotte Kalla gjorde samma misstag i mästerskapen fram till för ett par år sedan. Stinas tid kommer naturligtvis att komma, men då måste hon ransonera sig lite.
 
På tal om Stinas digra tävlingsprogram skrev jag en tweet om det idag. Fick ett svar som jag tyckte var ganska ogenomtänkt. Personen som svarade menade nämligen på att hon klarade det tuffa tävlingsprogrammet under Tour de Ski. Förvisso sant, men då tävlade hon bara mot konkurrenter som hade exakt samma hårda program. Nu tävlar hon mot åkare som låter kroppen återhämta sig lite extra ibland och det gör garanterat skillnad.
 
Sammanfattningsvis var dock laginsatsen briljant och stafetten på torsdag blir oerhört spännande, men förutom Norge kommer vi att bjudas på stenhårt motstånd från främst USA och Finland.
 
//Steven :-)
 
 
 
 

Kommentera här: