Fredagsuppdatering 2 juni 2017

Dags för veckans fredagsuppdatering, vilken publiceras väldigt sent och orsaken till det ska jag återkomma till. Hur som helst har det i stort varit en bra vecka.
 
Förra helgen spenderades i Stockholm, men med två helt olika aktiviteter som lockade. I lördags var jag och älsklingen på Stadsteatern där vi såg den kritikerhyllade föreställningen Billy Elliot. Den var precis så bra som våra högt ställda förväntningar hade på känn. Jag skulle kunna skriva en lång recension om föreställningen som in i minsta beståndsdel av magiskt bra, men väljer att lyfta fram barn/ungdomsskådespelarna. Vilka grymma scenprestationer. Ojojoj!
 
 
Ett rejält högtryck parkerade över vår del av Sverige just i lördags och det var ju inte helt fel att hänga i city. Vätska behövdes både före och efter föreställningen, då vi också passade på att äta på Friday's Kungsan. En supermysig dag i huvudstaden helt enkelt som avslutades med SJ-strul och ett tåg som blev stående alltför länge i Flemmingsberg. Den missade bussen från Läggesta och hem fick ersättas av min snälla brorson.
 
 
Söndagen tillbringade jag tillsammans med Frredrik på Solvalla där årets elitlopp avgjordes. Det var som vanligt en härlig folkfest där jag fick se världens bästa häst, Bold Eagle, pulverisera motståndet i sitt försöksheat för att sedan vara chanslös i finalen. Jag fick se ett överraskande segerekipage i form av Timoko/Björn Goop och jag fick även se en av mina största kuskfavoriter Johan Untersteiner bli tvåa med Propulsion, för övrigt tränad av en annan favorit, Daniel Redén.
 


Tisdag-onsdag konfererade jag tillsammans med mina rektorskollegor inom Europaskolan. Vi var på Vidbynäs utanför Nykvarn och såväl boende som mat höll högsta klass.
 
Idag åkte jag raka spåret från jobbet till Rommetravet utanför Borlänge för att för första gången se min delägda häst Hibo Viking tävla. Efter segern i debuten ställdes han mot ett oerhört tufft motstånd och vi sa på förhand att vi skulle vara nöjda ifall han placerade sig någonstans trea, fyra, femma.
 
Han är så himla cool hästen. Trots att han är hingst står han som en foglig hund i stallet när han görs i ordning för värmning och lopp. Det verkar vara en helt underbar individ. På banan visar han stor fart, men tyvärr kostade han på sig en galopp efter 100 meter och till slut blev han femma efter en grymt fin upphämtning. Körande Jorma Kontio tyckte om Viking och trodde att han hade krigat om segern ifall han inte ägnat sig åt galopp. Nu får han träna på och vi siktar på att nästa start blir i Bollnäs om en månad, då i ett lopp med ett förstapris på 100 000 kr.
 
 
Efter totalt 50 mil i bil idag var det skönt att landa hemma. På jobbet är det mycket som ska sys ihop innan avslutningen nästa vecka, men jag beundras av mina medarbetare som trots allt håller huvudet kallt och metodiskt jobbar sig igenom allt som måste göras. 
 
Tränat har jag naturligtvis gjort, men i betydligt mindre omfattning än vanligt. Totalt blev det tre pass under veckan, men trots denna viloperiod har jag tränat fler pass än någonsin under en månad. Mer om hela min träningsmånad kommer i ett särskilt inlägg inom några dagar.
 
Den kommande helgen blir det examensfest för min brorsdotter Linda som blivit klar förskollärare och är värd så sjukt mycket beundran och respekt. Dessutom ska jag se Stallarholmsskolans vårkonsert, vilket jag ser oerhört mycket fram emot. Jag var en central del av vårkonserterna under åren 2009-2014 och har verkligen fantastiska minnen från dessa. Jag bjuder på ett klipp på den allra första låten som framfördes i den allra första vårkonserten och jag gör det med risk för att min dotter Ellinore kommer att hata mig, åtminstone för att använda hennes vokabulär.
 
 
Innan jag avslutar vill jag också ta med ett riktigt fotografi som kom med posten i torsdags. Ett gruppfoto på min kursgrupp på rektorsprogrammet. Jag känner en tomhet och saknad efter att ha blivit klar med den utbildningen, men självklart har jag många fina minnen i behåll.
 
 
Var snälla mot varandra och ha en trevlig helg. För många är det troligtvis långhelg eftersom det svenska påhittet klämdag inträffar på måndag, men jag tänker minnsann jobba.
 
//Steven :-)

Kommentarer:

1 Ellinore:

Haha! Du känner mig väl... men hata är ett starkt ord, för att använda din vokabulär ;)

Svar: Hahahaha!
Steven

Kommentera här: