Fredagsuppdatering 8 december 2017

Ännu en vecka att lägga till handlingarna och därmed dags för fredagsuppdatering, den fyrtionionde för året. Det har varit en vecka som varit upp och ner där det mesta kretsat kring jobbet. En vecka innehåller ju turligt nog även en helg och i lördags var vi på Slottspaviljongen i Mariefred och åt julbord tillsammans med vår dotter Marie-Helene, hennes man Jonas och deras äldsta son Adrian (snart fem år). Det var jättemysigt och väldigt gott. När jag äter julbord så lägger jag stor vikt, i dubbel bemärkelse, på sillen. Jag älskar inlagd sill i alla dess former och här fanns verkligen många sorter att välja på. Kvällen kryddades också av att vår andra dotter Ellinore stod för underhållningen tillsammans med sin vän Matilda, vilken hon träffade när de båda var med i Körslaget med Tema Wille hösten 2013. Här ett superkort klipp med Ellinore och Matilda.
 
 
I övrigt tillbringades helgen hemmavid vilket var skönt. Jag avslutade den med att komma tidigt i säng i söndags vilket förmodligen var en bra investering då sömn varit en bristvara resten av veckan. Allt oftare försöker jag gå in i en ny vecka med att ha sovit ordentligt och det är naturligtvis målet varje dag under resten av veckan. Det sistnämnda går väl så där...
 
På jobbet står jag inför flera tuffa utmaningar och det är ingen räkmacka som jag och mina medarbetare har att slicka i oss. Normalt blir jag triggad av en sådan situation, men i början av veckan kändes det tufft och jag hade svårt att hitta energin till att jobba med våra svåra frågor, det kändes som att inget jag företog mig ledde till något resultat. Det var ett läge då jag tvivlade på mig själv och mitt ledarskap, men det har vänt igen i slutet av veckan och jag är rejält taggad och beslutsam och VET att jag kommer att lyckas tillsammans med min underbara personalgrupp. Nu tror jag benhårt på mig själv, mitt ledarskap, våra elever, vår skola och på en ljus framtid. Jag tänker inte vika ner mig även om jag dippar ibland. Det kan bli hur bra som helst!
 
Idag uppmärksammade vi Nobel i skolan med tanke på att det är Nobeldagen på söndag. Det var ett lagom bra program under dagen och många elever var engagerade på ett underbart sätt. Min egen insats bestod i att hålla ett tal och att dela ut skolans egna Nobelpris.
 
Hela den här veckan har jag stått inför ett oerhört svårt dilemma där jag slitits fram och tillbaka mellan vad jag vet är bäst å ena sidan och vad som förväntas av mig å andra sidan. Jag har till sist landat i ett beslut... Jobbigt!
 
Ofta när jag åker från jobbet stannar jag och småhandlar några enstaka saker på Willys eller Stora Coop i Solberga utanför Strängnäs. Jag har alltid dragit ett ganska stort lass i vårt hushåll vad gäller att handla och jag tycker det är kul. När jag handlar under framförallt fredagar händer det ganska ofta att jag träffar bekanta som jag inte träffar så ofta. I allmänhet tycker jag att det är kul att stanna och prata lite, men vissa dagar känner jag mig asocial och kan gå omvägar för att slippa behöva prata med någon som jag egentligen tycker väldigt bra om. Idag var i alla fall en dag då jag orkade fejsa andra människor och jag träffade både en kompis sen gammalt som jag inte pratar med så ofta och en f.d. elev från Stallarholmsskolan som hade det tungt på högstadiet men som hittat rätt på gymnasiet. Såna historier gör mig oerhört lycklig.
 
Bara tre träningspass den här veckan också. Jag har varit hos sjukgymnasten idag igen och snart kan jag i alla fall börja springa igen även om jag ska fortsätta med mina rehabövningar och dessutom springa långsamt. Frustrerande! Däremot är det glädjande att en bara kan glida in på vårdcentralen och til sjukgymnasten utan att det kostar ett enda öre. Sverige är fantastiskt ändå!
 
Det var en beige fredagsuppdatering, men jag kommer igen. Till dess är ni väl snälla mot varandra? Trevlig helg alla fina människor där ute!

//Steven :-)

Kommentera här: