Sånt jag glömt att skriva om del 1 -GUIFs finalfiasko!

En del saker har förblivit okommenterade i bloggen av olika skäl. En sån sak är SM-finalen i handboll mellan Sävehof och mitt favoritlag GUIF i Scandinavium, Göteborg den 7 maj. Eftersom jag tjatat mycket om GUIF under säsongen vore det fegt att inte nämna utgången av finalen här i bloggen.

Alla ni som läser det här vet säkert redan att hjältarna från Eskilstuna blev mosade, krossade, utklassade, förnedrade. Det var en överkörning som inte borde kunna ske på den här nivån och jag har till och med förträngt resultatet (tror det blev 35-18) som för övrigt var smickrande för GUIF, då man lyckades hyfsa till siffrorna en aning på slutet. Utskåpningen kan liknas vid att en SM-final i hockey slutar 17-1 eller en VM-final i fotboll blir 8-0.

Ingenting, och jag menar verkligen ingenting, fungerade för GUIF. Varenda spelare presterade långt under sin nivå och det är inte okej att spelare som pretenderar på en plats i landslaget, som Robin Andersson, Mathias Zachrisson och Tobias Aren har en sån lägstanivå. När sedan Thomas Forsberg, målvakt i Sävehof, gjorde sin förmodligen bästa match i karriären var det tidigt ett omöjligt uppdrag.

Trist naturligtvis för alla tusentals fans som rest från Eskilstuna med omnejd, men sån är sporten ibland. Utskåpningen till trots, GUIF har gjort en kanonsäsong och eftersom stommen i laget blir kvar till nästa år och alla killar blir ett år äldre och får mer rutin, kan man se framtiden an med tillförsikt. Det är bara försvarsbjässen och lagkaptenen Jimmy Jansson som försvinner av de spelare som klubben verkligen vill ha kvar. Samtidigt vet vi att Sävehof tappar viktiga kuggar och summan av det resonemanget är att 2012 års svenska mästare i handboll mycket väl kan heta GUIF. Men dit är det fortfarande långt kvar.

//Steven :-)

Kommentera här: