Vårkonserten

Den gångna veckan har vi ju haft vårkonserter i Toresunds kyrka. Sammanlagt fem föreställningar, varav två skolföreställningar har vi klarat av under tre dagar. Totalt har 110 barn och ungdomar deltagit och det har vait massor av jobb in i det sista där vi finslipat på olika detaljer inför varje framträdande för att få till en så bra konsert som möjligt.

Publiktillströmningen har varit bra och reaktionerna från de som sett konserten har varit överväldigande. Jag vet inte för vilken gång i ordningen vi noterar att det finns en sådan enorm potential bland våra elever på skolan och får de bara de rätta förutsättningarna och bra uppbackning kan de nästan försätta berg.

I stort sett har det varit ett helt störningsfritt projekt, i synnerhet sedan vi flyttade in i kyrkan i söndags. Ljudet har varit perfekt och inställningen hos alla medverkande har varit strålande. Som exempel kan nämnas repetitionerna vi hade måndag och tisdag eftermiddag/kväll. Under måndagen hade jag gjort ett schema där 20 minuter var avsatt per låt och ett motsvarande schema för tisdagen där varje akt fick ta 15 minuter, förutom final och några andra större nummer. Vi lyckades hålla repschemat på minuten tack vare fokuserade musiker, elever och ljudansvariga. Under onsdagen hade vi först ett förkortat genomdrag, mest för att våra konferencierer skulle få träna och vi skulle se hur byten av orkestermedlemmar och folk på scenen skulle fungera. Därefter ett genrep och allt satt som en smäck vilket gjorde att vi kände oss trygga inför premiären på onsdagskvällen.

Varje genomdrag och föreställning har sedan följts av en genomgång. Eleverna har lyssnat koncentrerat och tagit till sig av de små korrigeringar som vi önskat göra. Det har handlat om mikrofonplaceringar, i vilken hand man håller mikrofonen, hur man tackar publiken efter en sång osv. Just att kunna ägna sig åt de små, små detaljerna är ett tecken på att det är en produktion i harmoni.

Precis som förra året tycker jag att vi haft ett tilltalande och smakfullt program med musik från 1940-talet fram till idag. Vad det lider hoppas jag kunna bjuda på både ljudfiler (vi har spelat in allt) och filmklipp. Tack till alla medverkande elever, tack till Jens och Åke som körde ljudet, tack till Ulla som höll i sina körer, tack till Ola, Stefan och Fredrik i vuxenorkestern och naturligtvis det största tacket till Lotta som arrangerat och sedan övat med eleverna så att alla 18 sångnumer lät fantastiskt bra.

Här nedanför finns ett gäng bilder. Fler bilder finns på min Facebooksida här och här.

//Steven :-)

















Kommentera här: